Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ήξερε από το 2011 ο Αρχιεπίσκοπος για την καταγγελία της γυναίκας κατά ιερωμένου
Ήξερε από το 2011 ο Αρχιεπίσκοπος για την καταγγελία της γυναίκας κατά ιερωμένου

Ήξερε από το 2011 ο Αρχιεπίσκοπος για την καταγγελία της γυναίκας κατά ιερωμένου

Το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου πέρασαν την προηγούμενη εβδομάδα μέλη του Ειδικού Κλιμακίου που συστάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας αναφορικά με τις καταγγελίες γυναικών περί σεξουαλικής παρενόχλησης στους κόλπους της Εκκλησίας, της πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Τα μέλη της Αστυνομίας πέρασαν την πόρτα του γραφείου του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου και είχαν συνάντηση μαζί του, προκειμένου να καταθέσει εγγράφως όσα γνωρίζει για την καταγγελία που υπέβαλε γυναίκα εναντίον Επισκόπου, περί βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος φέρεται να επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της γυναίκας ότι είχε καταγγείλει το γεγονός στον ίδιο το 2011 και όταν ο ιερωμένος, διατηρούσε ακόμα το αξίωμα του. Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είπε στους ανακριτές ότι τότε ρώτησε τον Επίσκοπο εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της γυναίκας και έλαβε αρνητική απάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα είχε διηγηθεί τα γεγονότα σε τηλεοπτική εκπομπή ιδιωτικού σταθμού και είχε καταγγείλει τον Επίσκοπο στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, δεν είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της εκπομπής Alpha Ενημέρωση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση και τόνισε ότι εάν πρέπει, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η υπόθεση οδηγηθεί τελικά ενώπιον δικαστηρίου η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει για να εξετάσει το ζήτημα και να λάβει αποφάσεις, χωρίς να αποκλείεται η καθαίρεση του Επισκόπου.

Πηγή: alphanews.live 

Send this to a friend