Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Καραγιάννης: Δεν μπορούμε ν΄ ανοίξουμε όλες τις δραστηριότητες ταυτόχρονα (βίντεο)
Δρ. Καραγιάννης: Δεν μπορούμε ν΄ ανοίξουμε όλες τις δραστηριότητες ταυτόχρονα (βίντεο)

Δρ. Καραγιάννης: Δεν μπορούμε ν΄ ανοίξουμε όλες τις δραστηριότητες ταυτόχρονα (βίντεο)

Εκείνο που δεν θέλουμε είναι ένα πισωγύρισμα και κατ΄ επέκταση πρέπει να προχωρήσουμε σταδιακά, προσεκτικά, επιτηρώντας τα πάντα σε κάθε βήμα, ανέφερε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» για τις επικείμενες χαλαρώσεις στα μέτρα.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως στις εγκαταστάσεις των σχολείων μπορεί να τηρούνται τα μέτρα, ωστόσο, τα απογεύματα δεν μπορεί να ελέγξει κανείς τι κάνουν οι μαθητές και κατ΄ επέκταση βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, που είχαμε και πριν τα Χριστούγεννα και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

«Δεν νομίζω ότι δεν μπορούν να ανοίξουν κάποιες βαθμίδες τον επόμενο μήνα, ακόμη δεν έχει ληφθεί η απόφαση εάν θα γίνει σταδιακά ή εάν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες», ανέφερε.

Σχετικά με τους χώρους εστίασης, είπε πως εάν εξαρτώταν το άνοιγμά τους από τον ίδιο θα περίμενε λίγο ακόμα.

Δεν μπορούμε να ανοίξουμε όλες τις δραστηριότητες ταυτόχρονα, ανέφερε.

Για τους γάμους και γενικότερα τις δεξιώσεις, σημείωσε πως εάν η παρούσα επιδημιολογική εικόνα δεν είχε τους αριθμούς της Λεμεσού και είμασταν σε πιο ανοιξιάτικους μήνες, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή είναι λίγο επικίνδυνο.

Όσον αφορά τον τουρισμό, ανέφερε πως εάν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί με τον ρυθμό που γίνονται σε κάποιες χώρες, όπως η μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ και η Ρωσία, ίσως υπάρξει τουριστική κίνηση προς εμάς από αυτές τις χώρες.

Send this to a friend