Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Άνοδος της θερμοκρασίας
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Άνοδος της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Άνοδος της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Την Τετάρτη, μάλιστα, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί αισθητά πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Αναλυτικά ο καιρός
Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται το απόγευμα να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 3 εκατοστά.

Send this to a friend