Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φέρνει κρουαζιερόπλοια ο Καρούσος
Φέρνει κρουαζιερόπλοια ο Καρούσος

Φέρνει κρουαζιερόπλοια ο Καρούσος

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σημαντική εξέλιξη θεωρείται για την Αγία Νάπα το Περί Τελωνειακών Λιμανιών Διάταγμα του 2021, με το οποίο καθορίζονται τα λιμάνια περιορισμένης χρήσης για τους σκοπούς που αφορούν τις αρμοδιότητες του Τμήματος Τελωνείων.

Στα λιμάνια αυτά συμπεριλήφθη και η μαρίνα Αγίας Νάπας, η χρήση της οποίας περιορίζεται στην επιβίβαση και αποβίβαση πληρωμάτων κι επιβατών κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής.

Περαιτέρω, καθορίζεται ως λιμάνι περιορισμένης χρήσης η θαλάσσια λιμενική περιοχή της Αγίας Νάπας, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, με την περιορισμένη χρήση να αφορά την επιβίβαση και αποβίβαση πληρωμάτων και επιβατών (με τις αποσκευές που τους συνοδεύουν) πιο μεγάλων κρουαζιερόπλοιων καθώς και μεγάλων σκαφών αναψυχής, τα οποία, λόγω μεγέθους δεν μπορούν να ελλιμενιστούν στη μαρίνα. Προβλέπεται, επίσης, η πετρέλευση και ο εφοδιασμός κρουαζιερόπλοιων.

Σε ανάρτησή του χθες (22/2) ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος χαρακτήρισε την εξέλιξη της συμπερίληψης της Αγίας Νάπας στα λιμάνια περιορισμένης χρήσης για επιβίβαση και αποβίβαση πληρωμάτων κι επιβατών κρουαζιερόπλοιων και μεγάλων σκαφών αναψυχής ως πολύ σημαντική, η οποία, όπως σημειώνει, θα ενδυναμώσει την προσπάθεια αύξησης του τουριστικού ρεύματος. «Είναι μια εξέλιξη που δημιουργεί μια εντελώς νέα κατηγορία τουριστών, η οποία μελλοντικά ενδεχομένως να αποδειχθεί χρυσή ευκαιρία για ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε ο Γ. Καρούσος.

Εξάλλου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) επικροτεί και χαιρετίζει την συμπερίληψη της Αγ. Νάπας στο περί Τελωνειακών Λιμανιών Διάταγμα, τονίζοντας πως η σωστή αξιοποίηση της ευνοϊκής αυτής εξέλιξης και η διενέργεια μονοήμερων εκδρομών στην περιοχή, πιθανότατα ν’ αποδειχθεί εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους δήμους και κοινότητες της ενδοχώρας, ώστε να συμπεριληφθούν για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη, που θα προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό και μια εντελώς καινούργια κατηγορία τουριστών, που ποτέ στο παρελθόν μπόρεσε να προσελκύσει η ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΕΒΕΑ.

 

Send this to a friend