Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έστησαν ξανά καρτέρι στον Μαύρο…
Έστησαν ξανά καρτέρι στον Μαύρο…

Έστησαν ξανά καρτέρι στον Μαύρο…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άτομο γνωστό στις αρχές ασφαλείας ήταν ο στόχος των πυροβολισμών που ρίφθηκαν χθες τα ξημερώματα εναντίον διπλοκατοικίας στην οδό Μεδούσης, στη Λάρνακα. Πρόκειται για τον 39χρονο Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρο, εναντίον του οποίου είχε διαπραχθεί απόπειρα φόνου τον Νοέμβριο του 2019, στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε τότε, σε περιοχή κοντά στον κυκλικό κόμβο του λιμανιού Λάρνακας.

Οι πυροβολισμοί εναντίον της πρόσοψης της οικίας όπου διαμένει σήμερα ο Μαύρος ρίφθηκαν γύρω στις 1.30π.μ., με τον παραπονούμενο να ενημερώνει λίγα λεπτά αργότερα την Αστυνομία. Η περιοχή όπου έγινε το συμβάν βρίσκεται πίσω από το πολυκατάστημα LIDL, παρά τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας. Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί ρίφθηκαν από αυτόματο πυροβόλο όπλο στην ισόγειο κατοικία, όπου διαμένουν οι γονείς του 39χρονου. Στην ανώγειο κατοικία διαμένει ο ίδιος, με τη σύζυγο και το παιδί τους. Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε κανείς. Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στους εξωτερικούς κι εσωτερικούς χώρους των δυο οικιών καθώς και στο όχημα της μητέρας του 39χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την κατοικία.

Η Αστυνομία εντόπισε στην περιοχή κάλυκες και αχρησιμοποίητα φυσίγγια. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας είναι πεπεισμένοι πως επιδίωξη των δραστών με τους πυροβολισμούς ήταν να στείλουν μήνυμα στον Μαύρο σε σχέση με ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών. Η νέα εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Μαύρου έθεσε σε κινητοποίηση την Αστυνομία, η οποία την συνδέει με ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουν μεταξύ τους πρόσωπα της νύχτας, με τους ανακριτές να αξιολογούν όλες τις πληροφορίες που έχουν ενώπιον τους.

Απόπειρα φόνου

Τον Νοέμβριο του 2019 ο Κώστας Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος δέχθηκε πυροβολισμό μόλις είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Η υπόθεση αυτή εξιχνιάστηκε, αφού το άτομο που τον πυροβόλησε συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2020 για άλλη υπόθεση απόπειρας φόνου στην Αγία Νάπα και ανακρινόμενος ομολόγησε και την απόπειρα φόνου που είχε διαπράξει λίγους μήνες προηγουμένως στη Λάρνακα.

Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, 38 χρόνων, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 35 χρόνων που του επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο. Στην απόπειρα φόνου που έγινε στην Αγ. Νάπα, στόχος ήταν γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, αλλά οι πυροβολισμοί του Χάμπουργκερ τραυμάτισαν τέσσερις ανυποψίαστους θαμώνες καφεστιατορίου. Ο πραγματικός στόχος είχε αποχωρήσει από το καφεστιατόριο λίγα λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς.

Ανακρινόμενος ο Χάμπουργκερ, κατονόμασε τον Ελλαδίτη ισοβίτη (για το πενταπλό φονικό της Αγ. Νάπας) Δημήτρη Μαμαλικόπουλος ως τον ηθικό αυτουργό των δύο εγκληματικών ενεργειών. Η υπόθεση Μαμαλικόπουλου, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξη στις δύο υποθέσεις, εκκρεμεί για εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

270 σφαίρες

Στο μεταξύ, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, το απόγευμα της Πέμπτης (18/2) μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν σε σημείο παρά τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας, στην περιοχή Αραδίππου, όπου εντόπισαν κρυμμένο νάιλον σακούλι που περιείχε 270 σφαίρες πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων.

Ενημερώθηκε σχετικά το ΤΑΕ Λάρνακας που συμμετέχει στις έρευνες σε συνεργασία με τον τοπικό αστυνομικό σταθμό. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι προς το παρών δεν υπάρχει συσχετισμός της υπόθεσης εντοπισμού των σφαιρών με την ρίψη πυροβολισμών στην οικία του Μαύρου, παρόλο που είναι ένα σενάριο που θα διερευνηθεί. Όλες οι σφαίρες παραλήφθηκαν για να τύχουν δικανικών κι επιστημονικών εξετάσεων.

 

 

Send this to a friend