Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Πυροβόλησε την κοπέλλα του – Η απόφαση του Δικαστηρίου
Λάρνακα: Πυροβόλησε την κοπέλλα του  – Η απόφαση του Δικαστηρίου

Λάρνακα: Πυροβόλησε την κοπέλλα του – Η απόφαση του Δικαστηρίου

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έμαθε ότι η κοπέλλα του είχε παράλληλη σχέση, ζώστηκε τ’ άρματα και την πυροβόλησε έξω από το σπίτι της… Ευτυχώς η γυναίκα την γλίτωσε με τραύματα στην πλάτη. Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου έκρινε μ’ επιείκεια 24χρονο, από χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος βρέθηκε ένοχος με δική του παραδοχή στην κατηγορία ότι με σκοπό την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης στη γυναίκα, την πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, προκαλώντας της πολλαπλά τραύματα στην πλάτη με σκάγια.

Τον καταδίκασε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση και διέταξε όπως η ποινή μειωθεί κατά τον χρόνο που ο κατηγορούμενος τελούσε υπό κατ’ οίκον περιορισμό επί 24ωρου βάσεως με ηλεκτρονική επιτήρηση. Το αδίκημα διαπράχθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2020, στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Το δικαστήριο έλαβε υπόψη ως ελαφρυντικό παράγοντα το γεγονός ότι ο 24χρονος είχε μάθει ότι η παραπονούμενη είχε παράλληλη σχέση με άλλον, γεγονός που επηρέασε την κρίση του.

Έκρινε, επίσης, ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε κάτω από την ένταση και το θυμό της στιγμής καθώς και την συναισθηματική φόρτιση, στοιχεία που αποδυνάμωσαν τον μηχανισμό αυτοελέγχου του. Ακόμα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο νεαρός προέβη στην παράνομη πράξη χωρίς προσχεδιασμό και προμελέτη. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το 2018 ο κατηγορούμενος είχε συνάψει ερωτική σχέση με την παραπονούμενη, η οποία έχει μεγαλύτερη ηλικία απ’ αυτόν και ήταν ήδη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Σε κάποια στιγμή, όμως, η παραπονούμενη ζήτησε από τον 24χρονο να διακόψουν τη σχέση τους, επειδή αντιλήφθηκε ότι ο νεαρός άρχισε να έχει αισθήματα γι’ αυτήν. Ως εκ τούτου, άρχισε να τον αποφεύγει επικαλούμενη διάφορες προφάσεις και να μην απαντά στα τηλεφωνήματα και τα μηνύματά του. Την ημέρα διάπραξης του αδικήματος, ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε τρεις φορές στην παραπονούμενη, αλλά η τελευταία του έκλεισε το τηλέφωνο.

Τότε ο νεαρός μετέβη με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι της γυναίκας και ενώ η τελευταία στεκόταν στη βεράντα, την προσέγγισε πεζός και άρχισε να της φωνάζει και να της ζητά εξηγήσεις. Το θύμα του είπε να φύγει και να πάψει να την ενοχλεί, υπενθυμίζοντάς του ότι εντός της οικίας ήταν τα δύο μωρά της.

Αμέσως μετά ο 24χρονος κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του, πήρε το έμφορτο κυνηγετικό του όπλο και το έστρεψε προς το θύμα. Η γυναίκα μόλις είδε το όπλο προσπάθησε να μπει μέσα στο σπίτι, αλλά πριν προλάβει να μπει δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στην πλάτη.

Η παραπονούμενη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, χειρουργήθηκε και κρατήθηκε για νοσηλεία. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι ήταν έγκυος…

Send this to a friend