Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Δημόσιοι υπάλληλοι με άδειες θερμοκηπίων!
Δημόσιοι υπάλληλοι με άδειες θερμοκηπίων!

Δημόσιοι υπάλληλοι με άδειες θερμοκηπίων!

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό προγραμματίζουν οι φθαρτέμποροι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Μετά την εκδήλωση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή (12/2) τα μέλη της ΣΕΔΙΓΕΠ Παραλιμνίου, πετώντας αγγουράκια στους δρόμους, οι φθαρτέμποροι της επαρχίας είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις τις προσεχείς μέρες εφόσον δεν επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου τους.

Ο εκπρόσωπος της ΣΕΔΙΓΕΠ Παραλιμνίου Γιώργος Τάκκας δήλωσε ότι οι αγρότες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, γι’ αυτό κι αν δεν τροχιοδρομηθούν λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα φορτώσουν τα αυτοκίνητά τους με διάφορα φθαρτά (αγγουράκια, ντομάτες, πατάτες) και θα μεταβούν έξω από το Προεδρικό, όπου και θα τα πετάξουν. «Είναι μετά λύπης μας που προχωρούμε σ’ αυτές τις δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά δυστυχώς φθάσαμε σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί πλέον ο πραγματικός αγρότης να ζήσει. Η πανδημία παρέλυσε την τουριστική βιομηχανία και μεγάλες ποσότητες φθαρτών δεν μπορούν να διατεθούν. Επιπρόσθετα, έχουν δημιουργηθεί απρογραμμάτιστα τόσα πολλά θερμοκήπια στην επαρχία μας, που για να καταναλωθεί όλη η παραγωγή τους χρειάζεται δέκα εκατομμύρια πληθυσμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τάκκας, ο οποίος κατήγγειλε ότι δόθηκαν αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα άδειες για λειτουργία θερμοκηπίων σε άτομα που είναι… δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό το φαινόμενο, πρόσθεσε, έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον γνήσιο αγρότη. «Δεν νοείται ένας δημόσιος υπάλληλος να κατέχει 10-15 άδειες από το κράτος για θερμοκήπια με μεγάλη παραγωγή φθαρτών και ταυτόχρονα να μπορεί να εργοδοτεί ξένους εργάτες, ενώ στους πραγματικούς αγρότες μετά δυσκολίας να δίνονται δύο άδειες για θερμοκήπια. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε οι πραγματικοί αγρότες θα καταστραφούν. Στο τέλος της ημέρας θα λείψει το νερό. Δεν θα έχουμε νερό ούτε για να ποτίζουμε τα φθαρτά μας, ούτε καν για να πίνουμε», είπε με παράπονο ο εκπρόσωπος της ΣΕΔΙΓΕΠ Παραλιμνίου.

Περαιτέρω, ο Γ. Τάκκας κατήγγειλε ότι εδώ και πολλά χρόνια ουδείς γεωπόνος του κράτους επισκέφθηκε τα θερμοκήπια της επαρχίας Αμμοχώστου για να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Θέμα τιμολόγησης

—————————-

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΣΕΔΙΓΕΠ Παραλιμνίου έθεσε και θέμα τιμολόγησης των φθαρτών, επικαλούμενος τον νόμο Περί Αγροτικών Προϊόντων που ψηφίστηκε πριν από τρία χρόνια από τη Βουλή. Ζήτησε όπως με την έξοδο των φθαρτών από τις εταιρείες να τιμολογούνται. Κατήγγειλε ότι σήμερα τα φθαρτά διατίθενται στις διάφορες υπεραγορές ή φρουταρίες, αλλά οι αγρότες παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και τρεις μήνες. Αυτό, όπως εξήγησε, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταβάλουν τους μισθούς στους ξένους εργάτες τους και παράλληλα ν’ αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Send this to a friend