Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αξιοποίηση ακινήτων Συνεργατικής Δερύνειας
Αξιοποίηση ακινήτων Συνεργατικής Δερύνειας

Αξιοποίηση ακινήτων Συνεργατικής Δερύνειας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αξιοποιούνται τα ακίνητα της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, στη Δερύνεια για εξυπηρέτηση τοπικών αναγκών. Οι μακροχρόνιες προσπάθειες που έκανε ο ακριτικός δήμος από το 2014, με διαβήματα προς την τότε Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, για αξιοποίηση των υποστατικών από την τοπική αρχή, προς όφελος των πολιτών, επέφεραν επιτέλους καρπούς.

Το 2019 ο Δήμος Δερύνειας ενημερώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση όλων των ακινήτων της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στον Δήμο Δερύνειας με συμβολικό μίσθωμα. Σήμερα, τέσσερα υποστατικά με τον χώρο στάθμευσής τους, η πρώην υπεραγορά, η τράπεζα, η αποθήκη υλικών οικοδομής και το κατάστημα ένδυσης, ανακαινίζονται για να εξυπηρετήσουν ανάγκες του δήμου ή της τοπικής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στο πρώην ακίνητο της Συνεργατικής Τράπεζας έχει στεγαστεί ο Αστυνομικός Σταθμός Δερύνειας, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, ενώ στο πρώην υποστατικό ειδών ένδυσης θα στεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία φιλοξενεί πέραν των 17 χιλιάδων τόνων βιβλίων, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία δανεισμού βιβλίων, μελέτης, έρευνας κι επιμόρφωσης.

Ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρει ότι πρόσφατα έχει ολοκληρωθεί και η αναβάθμιση της πρώην αποθήκης υλικών οικοδομής, στην οποία θα στεγάζεται το εργατικό προσωπικό και η υπηρεσία συντήρησης και καθαριότητας του δήμου, ενώ έγινε περίφραξη στον διπλανό χώρο για εναπόθεση κλαδεμάτων τόσο από τους δημότες, όσο και από το συνεργείο πρασίνου και καθαριότητας του δήμου.

Όσον αφορά το ακίνητο της πρώην υπεραγοράς, ο Δήμος Δερύνειας ενημέρωσε πως έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Νεολαίας του δήμου Δερύνειας, με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολυχώρου απασχόλησης της νεολαίας. «Η συμφωνία παραχώρησης της άδειας χρήσης των ακινήτων της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας έχει υπογραφεί από τον Δήμο Δερύνειας και την ΚΕΔΙΠΕΣ/Altamira και η διάρκεια μίσθωσης είναι για 20 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Send this to a friend