Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η Radisson Hotel επεκτείνεται σε Λάρνακα και Λευκωσία
Η Radisson Hotel επεκτείνεται σε Λάρνακα και Λευκωσία

Η Radisson Hotel επεκτείνεται σε Λάρνακα και ΛευκωσίαΗ Radisson Hotel Group ανακοίνωσε την επέκτασή της παρουσίας της με νέα τουριστικά καταλύματα σε Λάρνακα και Λευκωσία.

Το Radisson Hotel Group ανακοίνωσε ότι εδραιώνει την παρουσία του στην Κύπρο, με νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Λάρνακα και Λευκωσία.

Με δημοσίευμα στο EuReporter με τίτλο «Ο Invest Cyprus καλωσορίζει τα φιλόδοξα σχέδια επέκτασης του Radisson Hotel Group στο νησί ως «σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης», ο Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της εταιρείας για την Μέση Ανατολή περιγράφει τα πλάνα της εταιρείας του για το νησί.


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι υπάρχουν σχέδια για «τριπλασιασμό» του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, ώστε να ανταπεξέλθουν στη νέα τάση για «ασφαλείς» διακοπές και για την αξιοποίηση του ανθεκτικού μοντέλου παρατεταμένης διαμονής.


Ενώ πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα έχουν θέσει σε αναμονή τα αναπτυξιακά τους σχέδια, το Radisson Hotel Group ανακοίνωσε ότι προχωρά με ένα φιλόδοξο πενταετές σχέδιο που περιλαμβάνει το άνοιγμα μιας δεύτερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Λάρνακα μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και την κατασκευή των πρώτων «επώνυμων» διαμερισμάτων του νησιού, επίσης στη Λάρνακα. Ένα άλλο εμβληματικό ακίνητο σχεδιάζεται στη Λευκωσία, το οποίο θα διαχειρίζεται η Sunnyseeker Hotels βάσει συμφωνίας franchise.

Η Elie Milky, Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης για το Radisson Hotel Group για τη Μέση Ανατολή, το Πακιστάν, την Κύπρο και την Ελλάδα, περιέγραψε μια παγκόσμια τάση για τη ενοικίαση διαμερισμάτων και είπε ότι το συγκρότημα ανταποκρίνεται σε νέα απαίτηση από επισκέπτες που θέλουν να ταξιδέψουν ξανά, αλλά με ασφαλή και με «αποστασιοποιημένο τρόπο» μετά την πανδημία Covid-19.

Invest Cyprus: Είμαστε χαρούμενοι για την επιλογή της Radisson Hotels

Ο Γιώργος Καμπανέλλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Invest Cyprus, ο εθνικός οργανισμός προώθησης επενδύσεων, ο οποίος εργάζεται βάσει της εθνικής στρατηγικής για να μετατρέψει την Κύπρο σε έναν κορυφαίο τουριστικό και ταξιδιωτικό προορισμό, δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι που κορυφαίες ξενοδοχειακές μάρκες όπως η Radisson Hotels επέλεξαν την Κύπρο για την επέκταση τους, προσθέτοντας πάνω από 500 νέα δωμάτια και διαμερίσματα. Αυτό δείχνει μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Κύπρο κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά απαιτητικής περιόδου για την παγκόσμια οικονομία. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς οι μεγάλες εταιρείες συνεργάζονται με την Κύπρο για να βρουν καινοτόμους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που προκαλούνται από την πανδημία και να υποστηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας ».

Το Radisson Hotel Group διαθέτει ήδη πέντε ξενοδοχεία, θέρετρα και διαμερίσματα με εξυπηρέτηση με πάνω από 800 κλίνες σε λειτουργία και υπό ανάπτυξη σε όλη την Κύπρο, καθιστώντας το το μεγαλύτερο διεθνές ξενοδοχειακό συγκρότημα στο νησί.

 Το προγραμματισμένο Radisson Beach Resort Larnaca (που απεικονίζεται) θα προσφέρει επιπλέον 202 κλίνες και θα είναι το πρώτο διεθνώς επώνυμο θέρετρο της πόλης όταν ανοίξει αυτό το καλοκαίρι. Η κατασκευή ξεκινά επίσης «τους επόμενους μήνες» στο πρώτο επώνυμο προϊόν διαμερισμάτων του νησιού, επίσης με την επωνυμία Radisson Blu. Επιπλέον, η πρόσφατα υπογεγραμμένη στρατηγική συνεργασία με την Sunnyseeker Hotels και την Quality Group θα σηματοδοτήσει την είσοδο του ομίλου στη Λευκωσία με ένα ακίνητο 271 κλίνων που «θα αλλάξει τον ορίζοντα της πόλης» όταν ανοίγει το 2024, δήλωσε ο κ. Milky.

Ευκαιρία γιατί μόνο το 1% των ξενοδοχείων στην Κύπρο έχει διεθνή επωνυμία

Αναφέροντας γιατί ο Radisson επέλεξε την Κύπρο για επέκταση, ο κ. Milky είπε ότι, «Με μόνο το 1% των 500 ξενοδοχείων στο νησί με διεθνή επωνυμία, το αναγνωρίσαμε ως ένα κενό που υπάρχει, για να διεισδύσουμε στην αγορά με τους σωστούς συνεργάτες. Η πανδημία και το οικονομικό κλίμα που προέκυψαν έχουν κάνει τους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων πιο ανοιχτούς σε ευκαιρίες επωνυμίας, λαμβάνοντας υπόψη τα αυστηρά πρότυπα καθαρισμού και πρόληψης που αναζητούν οι επισκέπτες και την ευκαιρία πρόσβασης σε περισσότερες αγορές και διεθνείς επισκέπτες.

Πρόσθεσε: «Αυτό που ξεχωρίζει την Κύπρο ως επιτυχημένο τουριστικό προορισμό είναι η σταθερότητα, η ευκαιρία και η τοποθεσία. Η κυπριακή κυβέρνηση υποστήριξε επίσης σθεναρά τη διαδικασία ανάπτυξης της ατζέντας αειφόρου ανάπτυξης μετά το 2015 και έχει επανειλημμένα εκφράσει τη δέσμευσή της για την υλοποίηση των στόχων αειφόρου ανάπτυξης (SDGs), γεγονός που καθιστά το νησί έναν ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό και επενδύσεις. “

Ο κ. Milky είπε ότι η πανδημία είχε ενισχύσει την τάση προς την «εξυπηρέτηση διαμερισμάτων. «Ακόμη και πριν από την πανδημία, τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα αποτελούσαν το 10% του χαρτοφυλακίου μας με 45 ακίνητα και περισσότερα από 5.400 δωμάτια σε λειτουργία και υπό ανάπτυξη. Αυτό ενισχύθηκε περαιτέρω με πρόσθετες ανακοινώσεις για νέες υπηρεσίες διαμερισμάτων σε Άμστερνταμ, Παρίσι, Λάρνακα, Λευκωσία και αλλού. Η ομάδα μας σκοπεύει να τριπλασιάσει σχεδόν το χαρτοφυλάκιο των διαμερισμάτων που εξυπηρετούνται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. “

Κοιτώντας μπροστά, είπε: «Οι επισκέπτες θέλουν να ταξιδέψουν ξανά, αλλά με ασφαλή και «σωματικά απομακρυσμένο» τρόπο. Θα δοθεί περισσότερη έμφαση στην καθαριότητα και θα υπάρχει επίσης περισσότερη ζήτηση για θέρετρα, διαμερίσματα και επώνυμα ακίνητα λόγω της εμπιστοσύνης, των προτύπων και των διαφοροποιημένων καναλιών διανομής που συνοδεύουν. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες ευκαιρίες μετατροπής και υιοθέτησης επώνυμων Brands ως αποτέλεσμα.

«Θα δούμε επίσης πολύ περισσότερη εξάρτηση από την τεχνολογία καθώς θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για την αναβίωση του κλάδου μας. Σχεδόν κάθε πτυχή της εμπειρίας φιλοξενίας θα έχει ένα ψηφιακό στοιχείο. Πάντα θα υπάρχει ανάγκη για φυσικές συναντήσεις και αλληλεπιδράσεις, αλλά οι επαγγελματικές συναντήσεις πιθανότατα θα μετακινηθούν σε μια πιο υβριδική ρύθμιση, με μικρότερες ομάδες να συγκεντρώνονται σε μια τοποθεσία και να συνδέονται με άλλους μέσω τηλεδιάσκεψης και αυτό θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για βιομηχανία φιλοξενίας.”

Ο Invest Cyprus έχει ξεκινήσει πολλές νέες πρωτοβουλίες για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, μέρος της οποίας είναι μια ειδική τράπεζα έργων που ονομάζεται TourInvest Cyprus, η οποία απαριθμεί όλες τις διαθέσιμες επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα. Επικεντρώνεται στην προώθηση του νησιού ως προορισμού όλο το χρόνο και στην ενίσχυση του θεματικού τουρισμού όπως είναι η αποκατάσταση ευεξίας, της υγείας και του αθλητισμού.
Send this to a friend