Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Αρχισε η υποβολή Δηλώσεων Ζημιάς για τις θεομηνίες
Λάρνακα: Αρχισε η υποβολή Δηλώσεων Ζημιάς για τις θεομηνίες

Λάρνακα: Αρχισε η υποβολή Δηλώσεων Ζημιάς για τις θεομηνίες

Αρχισε η υποβολή Δηλώσεων Ζημιάς στο Τμήμα Γεωργίας μετά τις πρόσφατες θεομηνίες σε Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το Τμήμα Γεωργίας αναφέρει ότι «από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου δέχεται αιτήσεις, Δηλώσεις Ζημιάς, για τις ζημιές που προκλήθηκαν από χαλάζι σε υπαίθρια λαχανικά στις 30 Ιανουαρίου 2021 στην Κοινότητα Τερσεφάνου, για τις ζημιές που προκλήθηκαν από ανεμοθύελλα σε πορτοκάλια στις 30 Ιανουαρίου 2021 στην Κοινότητα Ορμήδειας, σε μανταρίνια αρακαπά στα Πάνω Λεύκαρα και για τις ζημιές που προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλο σε γεωργοκτηνοτροφικά υποστατικά στις 16, 27 και 30 Ιανουαρίου 2021 στις Κοινότητες Πάνω Λευκάρων, Μαρωνίου, Χοιροκοιτίας, Κοφίνου και Ξυλοφάγου.

Προστίθεται ότι «τα έντυπα Δήλωσης Ζημιάς για το Αναθεωρημένο Εθνικό Πλαίσιο βρίσκονται στα γραφεία του Επαρχιακού Γεωργικού Γραφείου Λάρνακας. Οι κάτοχοι, ενοικιαστές ή διαχειριστές των εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί καλούνται να υποβάλουν κατάλληλα συμπληρωμένο το έντυπο Δήλωσης Ζημιάς το αργότερο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2021 στο Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λάρνακας».

Διευκρινίζεται ότι «στο σχετικό έντυπο θα πρέπει να δηλώνονται ευκρινώς τα στοιχεία του τεμαχίου και τα στοιχεία της καλλιέργειας που έχει πληγεί. Το έντυπο πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων στον ΚΟΑΠ για το 2020».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «σύμφωνα με τον περί Διαχείρισης Κινδύνων στη γεωργική παραγωγή και συναφή θέματα Νόμο του 2019 (103 Ι /2019), σε όλες τις περιπτώσεις καλλιεργειών που προβλέπεται η υποβολή Δήλωσης Καλλιέργειας, αυτή θα πρέπει να έχει ήδη υποβληθεί από τους επηρεαζόμενους. Σε περιπτώσεις όπου η συγκομιδή θα πραγματοποιηθεί άμεσα, θα πρέπει να αφεθούν αντιπροσωπευτικοί μάρτυρες, σε συνεννόηση με τους λειτουργούς του Επαρχιακού Γεωργικού Γραφείου».

Σημειώνεται ότι «οι πληγέντες, κατά την τελική αξιολόγηση των Δηλώσεων Ζημιάς τους, θα πρέπει να έχουν διευθετήσει τις υποχρεώσεις τους».

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως επικοινωνούν με το Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λάρνακας στο τηλέφωνο 24202840.

Send this to a friend