Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Φτιάξε τα πιο μυρωδάτα και (παιχνιδιάρικα) cupcakes!
Φτιάξε τα πιο μυρωδάτα και (παιχνιδιάρικα) cupcakes!

Φτιάξε τα πιο μυρωδάτα και (παιχνιδιάρικα) cupcakes!

Ας το παραδεχτούμε πως όλοι λίγο ή πολύ λατρεύουμε αυτά τα αφράτα και μικρά κέικ που φέρουν το όνομα «cupcakes». Τώρα, από τι προκαλείται αυτή η λαχτάρα… δεν καταλήξαμε ούτε εμείς ακόμα.

Ίσως να είναι η μυρωδιά τους, ή το ότι είναι μικρά και «παιχνιδιάρικα» ή πολύ απλά επειδή… είναι λαχταριστά.

Εντοπίσαμε μια πανεύκολη συνταγή για να μη χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να πηγαίνεις στο ζαχαροπλαστείο.  Εξάλλου, λίγη ώρα για να δημιουργήσεις στην κουζίνα σου, χρειάζεται να βρεις για να περάσεις τη μέρα σου κάπως διαφορετικά. Έτσι δεν είναι;

Τι θα χρειαστείς:

  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη (κανονική)
  • 100 γραμμάρια που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση:

  1. Σ’ ένα μίξερ, αρχίζεις να κτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα αυγά, τα οποία δεν πρέπει να είναι παγωμένα (να έχουν τη θερμοκρασία του δωματίου).
  3. Ακολούθως, στο μείγμα με τα αυγά, ρίχνε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, μαζί με τη βανίλια και συνέχισε το ανακάτεμα.
  4. Αν τα θες πιο μυρωδάτα, μπορείς να προσθέσεις ελάχιστο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
  5. Όταν το μείγμα σου ετοιμαστεί, ετοίμασε τα πολύχρωμα χαρτάκια μιας χρήσεως και πρόσθεσε το μείγμα σου, (όχι μέχρι πάνω) με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.  (για δική σου ευκολία)
  6. Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180 βαθμούς κελσίου και βάλε τα να ψηθούν για περίπου 20-25 λεπτά, χωρίς να ψηθούν σε μεγάλο βαθμό.
  7. Όταν πια κρυώσουν, έρχεται η πιο τέλεια και δημιουργική στιγμή!  Ξεκίνα τη διακόσμηση.  Μπορείς να βάλεις από πάνω μους σοκολάτας, ζάχαρη άχνη ή ακόμα ζαχαρόπαστα διακοσμώντας τα όπως εσύ (και τα παιδιά σου!) επιθυμούν.  Άλλη επιλογή είναι το γλάσο σοκολάτας, σιρόπι καραμέλας, λιωμένη κουβερτούρα και φυσικά τα πολύχρωμα τρουφάκια. Μπορείς επίσης να προσθέσεις διάφορα φρούτα ακόμα και μπισκότα!

Send this to a friend