Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ O Κωτσόβολος έρχεται στην Κύπρο
O Κωτσόβολος έρχεται στην Κύπρο

O Κωτσόβολος έρχεται στην Κύπρο

Δύο καταστήματα της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους στην Κύπρο, μέσα στους επόμενους μήνες. Η εταιρεία είναι μέλος της Βρετανικής Dixons Carphone, που δραστηριοποιείται στη Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα και τις Σκανδιναβικές χώρες και επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων της σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Η εταιρεία Κωτσόβολος

Είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα τεχνολογίας στην Ελλάδα, με 93 φυσικά καταστήματα στη χώρα, ένα εξαιρετικά σύγχρονο e-shop και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών. Κάθε χρόνο, εξυπηρετεί περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πελάτες, ενώ την περσινή οικονομική χρονιά ξεπέρασε τα 538εκ. ευρώ σε τζίρο. Μετά από σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση, τις λειτουργίες και τα καταστήματά της και εισάγοντας, παράλληλα, μία σειρά από τεχνολογικές πλατφόρμες και καινοτομίες, η Κωτσόβολος κατάφερε να πετύχει ανάπτυξη 58%, τα τελευταία 6 χρόνια. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που αναγνωρίζεται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του ομίλου Dixons Carphone, ενώ ορισμένα από τα καταστήματά της θεωρούνται τα καλύτερα του είδους τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το όραμα της Κωτσόβολος

«Ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους για να ζήσουν μία καλύτερη ζωή με την τεχνολογία». Παρακολουθώντας στενά τις δραστηριότητες της εταιρείας, καταλαβαίνει κανείς ότι παραμένει πάντα πιστή στο όραμά της. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας ξεκίνησε πριν 2 χρόνια και μέχρι σήμερα, η άρτια εμπειρία των πελατών, τόσο στον ψηφιακό, όσο και στον φυσικό κόσμο, παραμένει προτεραιότητά της. Η αναβάθμιση των καταστημάτων της σε σημεία «εμπειρίας» και οι πρωτοποριακές υπηρεσίες που έχει υιοθετήσει δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να ζήσουν κάτι διαφορετικό, δοκιμάζοντας τις συσκευές πριν προχωρήσουν σε αγορά.

Τον Νοέμβριο του 2019, η Κωτσόβολος έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Pay Express, ένα εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, σε οποιοδήποτε σημείο του καταστήματος, χωρίς να περάσουν από ταμείο. Ο σύμβουλος πωλήσεων, μέσω ειδικής εφαρμογής στο smartphone του, που επικοινωνεί με ασύρματο POS, μπορεί να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, επιτόπου. Η πρωτοποριακή εφαρμογή αναπτύχθηκε εσωτερικά από την εταιρεία και βασίστηκε σε τεχνολογίες της Microsoft, ενώ έχει ήδη βραβευτεί στα Greek Impact BITE Awards 2020. Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, το 55% των συναλλαγών της εταιρείας είναι, πλέον, paperless καθώς οι αποδείξεις αποστέλλονται με sms ή με email.

Τον τελευταίο χρόνο, λόγω της υγειονομικής κατάστασης, η Κωτσόβολος έχει επέμβει δραστικά στο επιχειρησιακό της μοντέλο, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη τηλεφωνική και online ζήτηση, αλλά και να διατηρήσει ένα άριστο επίπεδο στις υπηρεσίες που προσφέρει. Αξίζει να αναφερθεί ότι πάνω από το 90% των παραγγελιών που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020, την πιο απαιτητική περίοδο στο retail, παραδόθηκαν μέσα σε 72 ώρες. Πρόσφατα, μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες, μέσω του συστήματος «click away», από το eshop της θα παραδίδονται σε 24 ώρες, εντός Ελλάδας, ενώ οι πελάτες που ολοκληρώνουν την παραγγελία τους μέχρι τις 13:00 (επίσης από «click away»), θα την παραλαμβάνουν την ίδια ημέρα.

Για να το καταφέρει, επιστράτευσε την τεχνολογία, δημιουργώντας μία νέα εφαρμογή, που μέσω fiber optics highspeed network, μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του αποθέματος και της διαδικασίας real-time. Την ίδια στιγμή, μετέτρεψε τα καταστήματα σε dark stores, που λειτούργησαν ως κέντρα διανομής, ώστε να μπορεί εντός 20 λεπτών να δρομολογεί την παραγγελία προς τον πελάτη. Χάρη στην εφαρμογή, που πραγματοποιήθηκε με την αξιοποίηση των business λύσεων της Microsoft, η Κωτσόβολος είναι η μόνη εταιρεία που ετοιμάζει παραγγελίες (που υποβάλλονται μέσω «click away»), εντός 20 λεπτών, με το benchmark της αγοράς να βρίσκεται στις 2 ώρες. Τι άλλο έκανε;

Δημιούργησε πρώτη τα quick points, τα ειδικά σημεία παραλαβής των παραγγελιών στον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Καλύτερη ζωή, Καλύτεροι μαζί

Η Κωτσόβολος υιοθετεί μία έντονη πελατοκεντρική προσέγγιση, με ξεκάθαρη στρατηγική για υποβοηθούμενη πώληση, ώστε ο πελάτης να αγοράζει τη συσκευή που καλύπτει τις ανάγκες του και κάνει τη ζωή του καλύτερη. Ταυτόχρονα, όμως, έχει και ανθρωποκεντρική προσέγγιση για το ανθρώπινο δυναμικό της. Πιστεύει και επενδύει στη διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη των 2.600 ανθρώπων της, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι, κάθε χρόνο, το 70% των θέσεων στελεχών, σε όλες τις βαθμίδες και τμήματα, καλύπτονται από εσωτερικές αναβαθμίσεις.

Αξιοποιώντας την εταιρική τεχνογνωσία, τις συνεργασίες με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και νέες τεχνολογίες και Learning Experience Platforms, η εταιρεία πραγματοποιεί περισσότερες από 50.000 ώρες εκπαίδευσης τον χρόνο, ενώ διαθέτει 2 υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα προγράμματα Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης δεν σταμάτησαν αυτήν τη δύσκολη χρονιά, αλλά, αντιθέτως, με γνώμονα την ασφάλεια των ανθρώπων της, η εταιρεία μετέφερε όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε digital περιβάλλον, μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.

Παράλληλα, ανέπτυξε ένα digital learning τμήμα, που παράγει digital περιεχόμενο αλλά και σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται τη Learning Experience πλατφόρμα της εταιρείας, ώστε οι άνθρωποί της να μπορούν να ανατρέξουν όποτε το επιθυμούν και να βελτιώνουν συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, με διασκεδαστικό τρόπο.

Η ανθρωποκεντρική κουλτούρα της εταιρείας, σχετικά με την εξέλιξη των ανθρώπων της και τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξη του προσωπικού της, διακρίνεται και μέσα από βραβεύσεις που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα τελευταία HR Awards, που απονεμήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 στην Αθήνα, η εταιρεία απέσπασε 4 βραβεία για τις δράσεις της.

Η Κωτσόβολος έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση της νέας ομάδας, που θα στελεχώσει τα 2 νέα καταστήματα, που αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους στη Λευκωσία και τη Λεμεσό τους επόμενους μήνες.

Send this to a friend