Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Συλλήψεις για οπλισμό και ναρκωτικά
Λάρνακα: Συλλήψεις για οπλισμό και ναρκωτικά

Λάρνακα: Συλλήψεις για οπλισμό και ναρκωτικά

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δύο συγχωριανούς, από την επαρχία Λάρνακας, ηλικίας 36 και 32 χρόνων, συνέλαβε η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τον εντοπισμό οπλισμού και ναρκωτικών πριν από μερικές μέρες σε τοποθεσίες στα χωριά Κελιά και Τρούλλοι της επαρχίας Λάρνακας και σε περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του 32χρονου και τετραήμερης κράτησης εναντίον του 36χρονου. Ο οπλισμός και τα ναρκωτικά είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της Αστυνομίας στις δύο επαρχίες μεταξύ των ημερομηνιών 29 και 30 Ιανουαρίου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, της ΜΜΑΔ, της ΥΚΑΝ, του ΤΑΕ Λάρνακας, πυροτεχνουργοί και μέλη του κλάδου αστυνομικών σκύλων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια ένα πυροβόλο όπλο, αριθμός φυσιγγίων, μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, περίπου δυόμισι κιλά κάνναβης και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια και συσκευασία ναρκωτικών.

Από τις εξετάσεις και ανακρίσεις που ακολούθησαν σε σχέση με την ανεύρεση των πιο πάνω, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 36χρονου και του 32χρονου ότι ενέχονται με τα ανευρεθέντα και συνελήφθησαν. Και οι δύο ύποπτοι ανακρίθηκαν, δίνοντας κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι πίσω από την ανεύρεση του οπλισμού κρυβόταν σχέδιο διάπραξης εγκληματικής ενέργειας.

Βιασμός

Παράλληλα, το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά υπόθεση βιασμού και για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο προφυλακίστηκε χθες με διάταγμα του δικαστηρίου. Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας του θύματος. Η Αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση αυτή.

 

Send this to a friend