Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η γρήγορη μακαρονάδα στο TikTok που έκανε τη φέτα ανάρπαστη
Η γρήγορη μακαρονάδα στο TikTok που έκανε τη φέτα ανάρπαστη

Η γρήγορη μακαρονάδα στο TikTok που έκανε τη φέτα ανάρπαστη

Η «μαγειρική της καραντίνας» συνεχίζεται μανιωδώς, και στην παρούσα φάση, το ίντερνετ έχει κατενθουσιαστεί με μια συνταγή που υπόσχεται πεντανόστιμη μακαρονάδα με ελάχιστη προσπάθεια.

Το πιάτο φαίνεται πως είναι τόσο γευστικό και η επιτυχία του τόσο εξασφαλισμένη, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ανάρπαστο στη Φινλανδία ένα υλικό που δένει μεταξύ τους όλα τα υπόλοιπα- η φέτα.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2019 αλλά πρόσφατα ήρθε ξανά στην επιφάνεια μέσω TikTok με τα hashtags #FetaPasta, #bakedfetapasta και#tomatofetapasta να συγκεντρώνουν συνολικά σχεδόν 350 εκατομμύρια views.

Την αρχική συνταγή πιστεύεται πως μοιράστηκε την πρώτη φορά η food blogger Jenni Häyrinen και η ετοιμασία της είναι ιδιαιτέρως εύκολη- ζυμαρικά, ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φυσικά, τυρί φέτα. Κάποιοι προσθέτουν επίσης βασιλικό και σκόρδο αλλά είναι προαιρετικά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα ζυμαρικά, σε ένα πυρέξ και μετά να βάζετε την φέτα ακριβώς στο κέντρο. Στη συνέχεια ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Όταν είναι έτοιμα, απλώς τα ανακατεύετε με τα βρασμένα ζυμαρικά και το γεύμα είναι έτοιμο.

Η Jenni Häyrinen είπε, ωστόσο, στο Food 52 πως οι διάφορες παραλλαγές της συνταγής στο TikTok αφήνουν εκτός ένα βασικό υλικό της: το τσίλι.

Πηγή: www.lifo.gr

Send this to a friend