Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ιούλιο με το καλό το Radisson Beach Resort
Ιούλιο με το καλό το Radisson Beach Resort

Ιούλιο με το καλό το Radisson Beach Resort

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αβέβαιο παραμένει το πότε ακριβώς θα λειτουργήσει το Radisson Larnaca Beach Resort, η πιο πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα που ανεγείρεται στην τουριστική περιοχή της Λάρνακας.

Ο διευθυντής της εταιρείας Sunnyseekers, η οποία θα διαχειρίζεται το ξενοδοχείο δυναμικότητας 202 δωματίων (και με σουίτες), Μάριος Πολυβίου, δήλωσε στο Larnakaonline ότι κτηριακά η μονάδα χρειάζεται ακόμα δουλειά 2-3 μηνών, εκφράζοντας την πεποίθηση πως μέχρι την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου όλες οι κατασκευαστικές εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πότε θ’ ανοίξει τις πύλες του το νέο ξενοδοχείο προκειμένου να υποδεχθεί τους πρώτους ξένους τουρίστες. «Καθημερινά είμαστε σ’ επαφές με ξένους τουριστικούς πράκτορες, αλλά τα μηνύματα που παίρνουμε μέχρι στιγμής δεν είναι αισιόδοξα. Τη δεδομένη στιγμή ουδείς τουριστικός πράκτορας είναι σε θέση να μας διαβεβαιώσει πότε θα ξεκινήσουν οι οργανωμένες αφίξεις τουριστών στην Κύπρο. Λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει σε σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση πολλών χωρών, το σκηνικό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα», ανέφερε ο κ.Πολυβίου.

Οι ιθύνοντες της Sunnyseekers εκτιμούν πως εάν όλα πάνε κατευχήν με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοιού στην Ευρώπη και παράλληλα συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου, τότε μέχρι τον Ιούλιο το καινούργιο ξενοδοχείου θα είναι σε θέση να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ξενοδοχεία στη Λάρνακα που διαχειρίζεται η Sunnyseekers, το Radisson Blu είναι από τα λίγα που παρέμειναν ανοικτά κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, αλλά με πολύ χαμηλές πληρότητες, ενώ το Indigo, στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου, παραμένει κλειστό και είναι επίσης αβέβαιο πότε θα επαναλειτουργήσει.

Τι γίνεται με το δρόμο;

Κι ενώ η λειτουργία του Radisson Beach Resort θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας τους προσεχείς μήνες, οι ξενοδόχοι της τουριστικής περιοχής Λάρνακας – Δεκέλειας δεν έχουν ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα προκηρυχθούν οι προσφορές και πότε, επιτέλους, θα ξεκινήσουν τα έργα της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Το συγκεκριμένο τμήμα καλύπτει απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων, από τον κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας μέχρι το στρίψιμο προς Πύλα, παρά το ξενοδοχείο Palm Beach. Οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται να γίνουν παραπλεύρως του δρόμου φαίνεται ότι αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την έναρξη των κατασκευαστικών έργων.

Send this to a friend