Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Ενιαία φωνή διεκδίκησης για τη Λάρνακα
Ενιαία φωνή διεκδίκησης για τη Λάρνακα

Ενιαία φωνή διεκδίκησης για τη Λάρνακα

*Του Ανδρέα Αποστόλου

Αναμφίβολα η δεκαετία που έρχεται μπορεί να αποτελέσει την δεκαετία ορόσημο για την πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Η δρομολόγηση σημαντικών έργων ανάπτυξης στην επαρχία μας αποδεικνύουν πως η Λάρνακα τα επόμενα χρόνια μπορεί να αποτελέσει βασικό άξονα που θα ωθήσει την ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες για τους ανθρώπους της.

Στόχος θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Δικός μου στόχος και προτεραιότητα είναι να συμβάλω στην υλοποίηση του πιο πάνω οράματος. Αναγνωρίζοντας την δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα και διατηρώντας άριστες σχέσεις με τοπικές αρχές, συναδέλφους από όλους τους κομματικούς χώρους καθώς και στελέχη της κεντρικής εξουσίας πιστεύω πως μπορώ να συμβάλω προς αυτή την κατεύθυνση.

Η γνώση που αποκόμισα από την εμπλοκή μου στα κοινά τα τελευταία χρόνια, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σήμερα η Επαρχία Λάρνακας αυτό που έχει περισσότερη ανάγκη είναι μια ενιαία φωνή διεκδίκησης.

Αυτό είναι το όραμα και η πρόταση μου την οποία σας καταθέτω.

Η εμπειρία με την εμπλοκή μου στην αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας για τους καρκινοπαθείς της επαρχίας μας

Η υγειονομική κρίση που έχει ανατρέψει στις ζωές μας μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε ακόμη πιο πολύ το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της υγείας, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της πολιτείας. Θα ήταν άδικο να μηδενίσουμε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και να μην επικροτήσουμε τις δραστικές βελτιώσεις που σημειώθηκαν, με κορυφαία καινοτομία την εισαγωγή του Γενικού Συστήματος Υγείας. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλά που υπολείπονται σε μια σειρά από ζητήματα, τα οποία δεν περιποιούν τιμή σε ένα σύγχρονο κράτος. Αναφέρομαι στα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι χρόνιοι ασθενείς, οι οποίοι παραμένουν πολλές φορές στο περιθώριο της κρατικής έγνοιας.

Στην Επαρχία Λάρνακας οι χρόνιοι ασθενείς στερούνται βασικές υποδομές οι οποίες θα συνέβαλλαν στην ποιοτικότερη ιατρική τους περίθαλψη xωρίς ταλαιπωρία.

Εδώ και μήνες οι σύνδεσμοι ασθενών αγωνίζονται για να υλοποιηθεί η δέσμευση του ΟΚΥΠΥ για την δημιουργία της πρώτης Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στην Λάρνακα, στο Νοσοκομείο της πόλης. Έχω την τύχη να είμαι ο συντονιστής αυτής της πρωτοβουλίας εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου.

Αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα είναι ένα από τα έργα που θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα εάν οι φορείς της Επαρχίας Λάρνακας ένωναν τη φωνή τους και ασκούσαν μεγαλύτερη πίεση προς την πλευρά της κεντρικής εξουσίας.

Η πρόταση

Η ανυπαρξία θεσμοθετημένου ενιαίου μηχανισμού διεκδίκησης μιας σειράς από αιτήματα της Λάρνακας συνιστά σοβαρή αδυναμία, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα προκειμένου επιτέλους να δρούμε μεθοδικά, οργανωμένα και συγκροτημένα. Προς το σκοπό αυτό προτείνω τη δημιουργία συντονιστικού σώματος, αποτελούμενου από τους βουλευτές, δημάρχους, κοινοτάρχες και άλλους αιρετούς αξιωματούχους της πόλης, στο οποίο ασφαλώς θα εκπροσωπούνται τεχνοκράτες, επιχειρηματίες, άνθρωποι του πολιτισμού, επαγγελματικά και άλλα οργανωμένα σύνολα, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, μέσω των οποίων θα κατατίθενται εισηγήσεις για έργα, δράσεις και πολιτικές υπέρ της πόλης της Λάρνακας και της μείζονος περιοχής, περιλαμβανομένων όλων των δήμων και κοινοτήτων της επαρχίας.

Στόχος είναι να συγκροτήσουμε μια ευρύτερη συμμαχία για τη Λάρνακα, μέσω της οποίας θα διεκδικούμε πιο δυναμικά και πιο αποτελεσματικά. Το συντονιστικό αυτό σώμα θα πρέπει να είναι σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία και θα πρέπει να είναι ανοικτό προς τους πολίτες. Με διαφάνεια και διάλογο να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε από κοινού πολιτικές.

Με τον τρόπο αυτό οι έξι βουλευτές της επαρχίας μας θα βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση και θα δρουν ως μια άτυπη κοινοβουλευτική ομάδα εντός του Κοινοβουλίου. Η εμπειρία μου ως Κοινοβουλευτικού Συνεργάτη στο Νομοθετικό Σώμα, με οδηγεί στο συμπέρασμα πως πολύ περισσότερα θα ήταν τα οφέλη για την επαρχία μας αν θεσμοθετούσαμε το συγκεκριμένο μηχανισμό.

Η πιο πάνω πρόταση αποτελεί ουσιαστικά πρόταση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και στην μετατροπή της σε ένα ζωντανό σώμα παραγωγής πολιτικής αλλά και συντονισμού δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη της επαρχίας μας, την ευημερία των πολιτών μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ένα σώμα που θα συνεδριάζει εβδομαδιαία, θα ενημερώνει αλλά παράλληλα θα δέχεται προτάσεις και εισηγήσεις από την κοινωνία των πολιτών.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια μια σειρά από έργα για τη Λάρνακα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης ή μπαίνουν σε μια σειρά προώθησης. Τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα εάν υπήρχε μια θεσμοθετημένη συνεργασία και ενιαία φωνή διεκδίκησης. Το καλό της επαρχίας μας και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της θα πρέπει να τίθεται υπεράνω κομματικών και παραταξιακών θέσεων. Η επαρχία Λάρνακας και οι άνθρωποι μας αξίζουν πολύ περισσότερα και θα εργαστούμε ενωμένοι ώστε να τα διεκδικήσουν και να τα κατακτήσουν.

Αυτή είναι η δική μου προτεραιότητα. Για τα παιδιά μας, για όλους τους πολίτες. Για την πόλη και την επαρχία της Λάρνακας και τους κατοίκους της. Το αξίζουν, τους το οφείλουμε.

Η πρόταση μου, λοιπόν, για την Λάρνακα μας είναι πρόταση ενότητας, συνεννόησης και συνεργασίας.

*Πολιτικός Μηχανικός
Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης – Βουλή των Αντιπροσώπων
Υποψήφιος Βουλευτής Επαρχίας Λάρνακας ΕΔΕΚ-Κοινωνική Συμμαχία

Send this to a friend