Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κατασκευή αντιπλημμυρικών φραγμάτων στην Αραδίππου
Κατασκευή αντιπλημμυρικών φραγμάτων στην Αραδίππου

Κατασκευή αντιπλημμυρικών φραγμάτων στην Αραδίππου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκίνησαν πρόσφατα οι εργασίες κατασκευής δύο φραγμάτων στην Αραδίππου, με πρώτιστο στόχο τον περιορισμό του κινδύνου πλημμυρών που αντιμετωπίζουν για πολλά χρόνια συγκεκριμένες περιοχές στους Δήμους Αραδίππου και Λειβαδιών. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα του του Δήμου Αραδίππου, ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την ολοκλήρωση των φραγμάτων «Καμμίτση» και «Αρχαγγέλου», οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων περιοχών θα αισθάνονται πιο ασφαλείς μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα δύο αυτά φράγματα θα είναι σημαντικά και για την γεωργική ανάπτυξη, αφού προβλέπεται ότι θα κατακρατούν 500.000m3 νερού, ποσότητα που θα καλύπτει μέρος των αρδευτικών αναγκών της περιοχής αναδασμού Αραδίππου.

«Η διπλή χρήση των φραγμάτων καθιστά το έργο εξαιρετικά σημαντικό για το δήμο μας. Η αντιπλημμυρική χρήση θα συμβάλει προληπτικά στην προστασία των περιοχών μας και στον μηδενισμό των μεγάλων υλικών ζημιών σε περιουσίες και υποδομές. Περαιτέρω, η αρδευτική χρήση του νερού αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη του γεωργικού τομέα στην Αραδίππου, ο οποίος εδώ και χρόνια αναζητεί πηγές νερού για κάλυψη των αναγκών στην περιοχή αναδασμού», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Συλλογή αποβλήτων

Εξάλλου, ο Ε. Ευαγγελίδης υπενθύμισε ότι από την 1η Νοεμβρίου 2020 ο Δήμος Αραδίππου εφαρμόζει το πιλοτικό πρόγραμμα περισυλλογής και κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων. Ήδη στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1200 κατοικίες, ενώ πρόθεση του δήμου είναι εντός του 2021 να επεκταθεί σ’ όλη την επικράτεια της Αραδίππου.

«Σκοπός του προγράμματος είναι ο διαχωρισμός στην πηγή και η χωριστή διαλογή των οργανικών αποβλήτων, τα οποία στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Συμβούλιο του ΧΥΤΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου, τυγχάνουν επεξεργασίας μέσω της τεχνικής της κομποστοποίησης», ανέφερε ο κ.Ευαγγελίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους δημότες Αραδίππου για τη θετική και υπεύθυνη, όπως την χαρακτήρισε, ανταπόκρισή τους στο θέμα αυτό.

Send this to a friend