Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δεν θέλουν συγχώνευση με Λάρνακα στην Αραδίππου
Δεν θέλουν συγχώνευση με Λάρνακα στην Αραδίππου

Δεν θέλουν συγχώνευση με Λάρνακα στην Αραδίππου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αντίθετος με συγχώνευσή του με τον Δήμο Λάρνακας είναι ο Δήμος Αραδίππου, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ευάγγελου Ευαγγελίδη στο ΚΥΠΕ. Εξηγώντας τους λόγους που είναι ενάντια στην συγχώνευση με το Δήμο Λάρνακας, ο κ.Ευαγγελίδης έκανε λόγο για αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από τη δημιουργία ενός δήμου δυσλειτουργικού λόγω μεγέθους και πολυεπίπεδων κι ετερόρρυθμων προτεραιοτήτων, όπως τον χαρακτήρισε, σημειώνοντας την ανάγκη να ληφθεί υπόψη και η ανομοιογένεια των αναγκών των κατοίκων.

«Οι δυνητικές αρνητικές επιπτώσεις από τη συνένωση των δύο δήμων αναφέρονται ξεκάθαρα στη μελέτη που εκπόνησε ο Δρ. Χαράλαμπος Κουταλάκης, με οδηγίες του Υπ. Εσωτερικών, αλλά και στην παρουσίαση της πρότασης του τέως Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις ο εμφανής προβληματισμός οδηγούσε στη διατύπωση εναλλακτικών σεναρίων, τα οποία δεν προέβλεπαν συνένωση των δύο δήμων», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αραδίππου. Ο κ.Ευαγγελίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως η Αραδίππου μπορεί μόνη της να σταθεί ως ανεξάρτητος δήμος τόσο επιχειρησιακά, όσο και οικονομικά.

Όπως είπε, την οικονομική βιωσιμότητα, την τεχνοκρατική επάρκεια και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Αραδίππου επιβεβαιώνει και μελέτη της «Ernst & Young». Υποστήριξε, επίσης, ότι ο Δήμος Αραδίππου διαθέτει την απαραίτητη δομή και οργάνωση, τις υποδομές και την τεχνογνωσία για να ανταποκριθεί επαρκώς στα σημερινά δεδομένα και στις προκλήσεις της τοπικής μεταρρύθμισης.

 

Send this to a friend