Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΚΕΛ Καλαβασού: Διαφωνία για μετακίνηση εργοστασίων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέρματος
ΑΚΕΛ Καλαβασού: Διαφωνία για μετακίνηση εργοστασίων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέρματος

ΑΚΕΛ Καλαβασού: Διαφωνία για μετακίνηση εργοστασίων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέρματος

Το ΑΚΕΛ Καλαβασού εκφράζει την έντονη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού για μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέρματος στην βιομηχανική περιοχή του Βασιλικού.

Ανακοίνωση

Η περιοχή μας είναι ήδη αρκετά βεβαρημένη από τη λειτουργία βαριάς βιομηχανίας και δεν μπορούμε να δεχθούμε περαιτέρω επιβάρυνση. Η περιβαλλοντική ρύπανση που συντελείται στη περιοχή απειλεί την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων της κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι.

Επισημαίνουμε πως η παρούσα κυβέρνηση, με την αποδοχή των κοινοτήτων της περιοχής για τη δημιουργία του ενεργειακού κέντρου στη βιομηχανική Βασιλικού δεσμεύτηκε πως δεν θα επιβαρυνθεί μελλοντικά η περιοχή με εργοστάσια ασφάλτου. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού αποδεικνύονται κάλπικες.

Τέλος στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίδουν και άλλοι δήμοι και κοινότητες για απομάκρυνση των εργοστασίων ασφάλτου από τις περιοχές τους. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε στρατηγικό σχεδιασμό χωροθέτησης περιοχών που θα δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης βαριών βιομηχανιών με τρόπο που να διασφαλίζεται η δημόσια ασφάλεια και υγεία με γνώμονα, την όσο περισσότερο γίνεται, προστασία του περιβάλλοντος.

Send this to a friend