Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δεν αλλάζει η οδός «Γκρίζοι Λύκοι» στη Λάρνακα
Δεν αλλάζει η οδός «Γκρίζοι Λύκοι» στη Λάρνακα

Δεν αλλάζει η οδός «Γκρίζοι Λύκοι» στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αντιδράσεις προκαλεί η ονομασία της οδού «Μποζ Κουρτ» στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, η οποία παραπέμπει στους Γκρίζους Λύκους. Ωστόσο, θέμα μετονομασίας του συγκεκριμένου δρόμου δεν υφίσταται τουλάχιστον στο παρών στάδιο, καθότι, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, πρόκειται για ζήτημα που άπτεται της γενικής διαχείρισης του κυπριακού προβλήματος.

Μιλώντας στο Larnakaonline, ο Α. Βύρας είπε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο δρόμο, καθότι στην τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης υπάρχουν κι άλλοι οδοί, όπως για παράδειγμα η οδός Πιαλέ Πασά, η οδός Ιστανμπούλ και η οδός Μπαρμπαρός, τις οποίες η πλειοψηφία των δημοτών θα επιθυμούσε να μετονομαστούν. «Τ’ όλο θέμα άπτεται της αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και του Υπουργείου Εξωτερικών και πιο συγκεκριμένα του Τμήματος Κυπριακού», δήλωσε ο κ.Βύρας και πρόσθεσε:

«Οι ονομασίες αυτών των δρόμων δόθηκαν από τις αρχές του 20ου αιώνα, πολύ πιο πριν από την ανεξαρτησία της Κύπρου. Νομοθετικά οι αλλαγές στην ονομασία δρόμων είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου. Παρόλα αυτά, πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να μην προχωρούν τα δημοτικά συμβούλια σε αλλαγές δρόμων στις τουρκοκυπριακές συνοικίες, διότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε προβλήματα στη διαχείριση του εθνικού μας ζητήματος. Και τούτο, διότι το επίσημο κράτος της Κύπρου θα εξισωνόταν με τις ενέργειες του ψευδοκράτους, το οποίο προχώρησε σε αλλαγές όχι μόνο στις ονομασίες δρόμων, αλλά και των κατεχόμενων χωριών μας».

Send this to a friend