Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έτοιμο μέχρι το 2022 το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών ελ. Αμμοχώστου
Έτοιμο μέχρι το 2022 το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών ελ. Αμμοχώστου

Έτοιμο μέχρι το 2022 το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών ελ. Αμμοχώστου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μέχρι το καλοκαίρι του 2022 το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών στην ελεύθερη Αμμόχωστο θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει τους πρώτους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Κέντρου Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος» (ΚΕΠΑ), που εδρεύει στο Παραλίμνι.

Παρόμοια φροντίδα και μάλιστα δωρεάν δεν υπάρχει σ’ ολόκληρη την επαρχία της Αμμοχώστου και ως εκ τούτου οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στη Λευκωσία για τις θεραπείες τους, είτε στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, είτε στην Αροδαφνούσα.

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΠΑ Δημήτρης Παπαευέλθοντος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το Κέντρο Ανακούφισης Φροντίδας Καρκινοπαθών βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης των αρχιτεκτονικών σχεδίων και υπάρχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε τα σχέδια να εγκριθούν έγκαιρα και μόλις εξασφαλιστούν οι σχετικές άδειες, να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες. Τα έργα υπολογίζεται ν’ αρχίσουν, εκτός απροόπτου, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως εξήγησε, πάνω από το υφιστάμενο κτήριο του Κέντρου Προσφοράς και Αγάπης «Αγ. Χριστόφορος» θα κατασκευαστεί ένας όροφος όπου θα στεγαστεί το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών καθώς και ηλικιωμένους που είναι κλινήρεις και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα.

«Ευελπιστούμε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2022 το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει τους πρώτους συνανθρώπους μας. Με τη λειτουργία αυτού του κέντρου θα γίνει πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, όπως γιατροί, νοσηλευτές και φροντιστές. Το έργο θα κοστίσει πέραν των 350 χιλιάδων ευρώ και ήδη μια οικογένεια από την επαρχία, η οποία στο παρόν στάδιο επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, εξέφρασε ενδιαφέρον και προσέφερε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατασκευή του ορόφου», σημείωσε ο κ.Παπαευέλθοντος.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΠΑ εκφράζει θερμές ευχαριστίες κι ευγνωμοσύνη προς τη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά και σε όσους εξέφρασαν επιθυμία να συνεισφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο στη δημιουργία του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών.

Send this to a friend