Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αυτές οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν αν πάμε σε χαλαρώσεις μετά τις 31 Ιανουαρίου
Αυτές οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν αν πάμε σε χαλαρώσεις μετά τις 31 Ιανουαρίου

Αυτές οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν αν πάμε σε χαλαρώσεις μετά τις 31 Ιανουαρίου

Συνεχίζεται η καλή επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, με τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού να μην υπερβαίνουν πλέον τα 200. 

Νότα αισιοδοξίας από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και τους επιδημιολόγους οι οποίοι δηλώνουν πως αν συνεχιστούν αυτά τα νούμερα τότε θα υπάρξουν σταδιακά χαλαρώσεις από 31 Ιανουαρίου, όπου “εκπνέει” το διάταγμα που βρίσκεται σε ισχύ.

Οι επιχειρήσεις που θα ανεβάσουν ρολά αν υπάρξουν χαλαρώσεις

Τα τελευταία 24ωρα τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας καταθέτουν στον αρμόδιο Υπουργό τις πρώτες τους σκέψεις σε σχέση με τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν και να τεθούν σε ισχύ από 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιχειρήσεις που θα απελευθερωθούν φαίνεται πως θα είναι ο τομέας του λιανικού εμπορίου, τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής.

Την ίδια ώρα υπάρχουν σκέψεις όπως συνεχιστεί το sms, αφού είναι αυτό που θα εξασφαλίσει τον έλεγχο στις διακινήσεις των πολιτών ώστε να μην υπάρξει κατάχρηση στις μετακινήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν θα εφαρμόζουν το πρόγραμμα για τεστ των εργαζομένων από το Υπουργείο Υγείας.

“Πέφτουν” τα κρούσματα αλλά όχι οι νοσηλείες

Ωστόσο αν και οι ειδικοί βλέπουν με θετικό μάτι τις χαλαρώσεις, υπάρχει ακόμη μεγάλη ανησυχία για τους νοσηλευόμενους.

Μόλις χθες το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 184 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 58 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 58 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 30 είναι διασωληνωμένοι, οι εφτά νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 21 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend