Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέα φυλάκιση για τον Εμπεδοκλή
Νέα φυλάκιση για τον Εμπεδοκλή

Νέα φυλάκιση για τον Εμπεδοκλή

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε πέντε μήνες φυλάκιση για υπόθεση παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία καταδίκασε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον πρώην δημοτικό γραμματέα Λάρνακας Λευτέρη Εμπεδοκλή. Όπως έγινε γνωστό, η ποινή θ’ αρχίσει να ισχύει από 21 Ιανουαρίου 2021 και θα είναι συντρέχουσα με την ποινή πέντε χρόνων φυλάκισης που ήδη εκτίει, η οποία του είχε επιβληθεί τον Απρίλιο του 2019 από το Κακουργιοδικείο για υπόθεση δεκασμού.

Στην παρούσα υπόθεση, ο Λ. Εμπεδοκλής κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία σε κατηγορία που αφορά παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και πιο συγκεκριμένα ότι τον Ιούνιο του 2018 αποπειράθηκε να επηρεάσει μάρτυρα κατηγορίας (υπάλληλο του δήμου) στην υπόθεση δεκασμού που αντιμετώπιζε, τότε, ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Θυμίζουμε, ότι το Κακουργιοδικείο καταδίκασε τον Εμπεδοκλή σε πέντε χρόνια φυλάκιση, αφού τον έκρινε ένοχο σε κατηγορίες δεκασμού, κλοπής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν το 2015.

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε επειδή ενώ ήταν δημόσιος λειτουργός, απέσπασε από επιχειρηματία της Λάρνακας το χρηματικό ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να νομιμοποιήσει παράνομες επεκτάσεις που είχαν γίνει στο παραλιακό κέντρο «Μακού», στην περιοχή Μακένζι. Αντί, όμως, να νομιμοποιηθούν οι παρανομίες, ο ιδιοκτήτης του κέντρου έλαβε ειδοποίηση από το Δήμο Λάρνακας για να λογοδοτήσει στο δικαστήριο.

 

Send this to a friend