Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Συγκλονίζει ο συμπολίτης μας που νόσησε από κορωνοϊό στο Λίβανο
Συγκλονίζει ο συμπολίτης μας που νόσησε από κορωνοϊό στο Λίβανο

Συγκλονίζει ο συμπολίτης μας που νόσησε από κορωνοϊό στο Λίβανο

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που έζησε ο συμπολίτης μας Γιώργος Χατζηγιάννης (Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου και υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου με τη ΔΗΠΑ) ο οποίος «ήρθε αντιμέτωπος» με τον κορωνοϊό και μάλιστα εκτός Κύπρου.

Ο κος Χατζηγιάννης βρισκόταν στο Λίβανο όπου και νόσησε με κορωνοϊό και μάλιστα, πολύ άσχημα. Όπως  ανέφερε στο Larnakaonline την ασθένεια του τη μετάδωσε άτομο το οποίο δεν είχε καθόλου συμπτώματα. Και το χειρότερο, όπως μας είπε, ήταν το γεγονός ότι στο Λίβανο αρχικά δεν είχαν πάρει καθόλου μέτρα και όλα ήταν ανοιχτά. Ταυτόχρονα υπήρχε τεράστια έλλειψη ακόμα και σε παυσίπονα.

«Δεν είχα ούτε τα απαραίτητα για να αντιμετωπίσω τον ιό», μας είπε χαρακτηριστικά.  Από την τρίτη μέρα ο κος Χατζηγιάννης ανέβασε πυρετό ενώ την 8η μέρα ο ιός τον χτύπησε στο αναπνευστικό δημιουργώντας του υγρά στον πνεύμονα και εμποδίζοντας τον να αναπνεύσει.

Κανένα απλό φάρμακο δεν μπορούσε να τον θεραπεύσει, όπως μας δήλωσε, γι’ αυτό και ο γιατρός στο Λίβανο του χορήγησε κορτιζόνη των 50mg. Δύο με τρεις μέρες μετά άρχισε να πέφτει ο πυρετός και να υποχωρεί η λοίμωξη από το αναπνευστικό.

16 μέρες μετά το τεστ για τον κορωνοϊό βγήκε αρνητικό και έτσι κατάφερε να επιστρέψει στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Χατζηγιάννης είναι μόλις 40 χρονών και χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα εντούτοις μέχρι και σήμερα- 23 μέρες μετά- λαμβάνει κορτιζόνη και οι πνεύμονες του εξακολουθούν να είναι επηρεασμένοι.

Τέλος, μας τόνισε ότι αυτή η ασθένεια είναι πολύ ύπουλη και γι’ αυτό κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα ενώ ξεκαθάρισε ότι το κράτος οφείλει να στηρίξει τις επιχειρήσεις αλλά και τις ευάλωτες ομάδες.

 

Send this to a friend