Home ΣΤΟΙΧΗΜΑ Ντέρμπι με επιθετικές διαθέσεις
Ντέρμπι με επιθετικές διαθέσεις

Ντέρμπι με επιθετικές διαθέσεις

Το μεγάλο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ διεξάγεται το απόγευμα στο «Άνφιλντ» μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

0398: Liverpool FC – Manchester United FC 18:30 («Anfield»)

Λίβερπουλ: Ήττα σοκ εκτός για τους περσινούς πρωταθλητές την προηγούμενη αγωνιστική από την Σαουθάμπτον. Οι «ρεντς» έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με τους «αγίους» και δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν απάντηση. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που η Λίβερπουλ αγνοεί τη νίκη, και δεχόμενη τη δεύτερη της φετινή ήττα κατέβηκε από την πρώτη θέση. Πλέον στο -3 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία θέλει σήμερα να επανέλθει στις νίκες και να πιάσει εκ νέου κορυφή. Ακολούθησε ο εκτός έδρας αγώνας κυπέλλου κόντρα στην Άστον Βίλα, όπου εκεί η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της και με την εκτός έδρας νίκη 1-4, πέρασε στον τέταρτο γύρο, εκεί όπου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τους «κόκκινους διαβόλους».

Αγωνιστικά νέα: Σιγά σιγά ο Γιούργκεν Κλοπ βλέπει τα αγωνιστικά προβλήματα στην ομάδα του να λιγοστεύουν. Παραμένουν όμως ακόμη αρκετά, και στο σημερινό ντέρμπι δεν θα έχει στη διάθεση του τους αμυντικούς Γκόμεζ και Φαν Ντάικ, τον μπακ Τσιμίκα και τον επιθετικό Τζότα. Κάποιες πιθανότητες να επιστρέψουν έχουν οι Κεϊτά (χαφ) και Μάτιπ (αμυντικός).

Πιθανή ενδεκάδα: Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Γουίλιαμς, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Τζόουνς, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) έφεραν την Γιουνάιτεντ στον 4ο γύρο του FA Cup και στη κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Στο παιχνίδι που προηγήθηκε κέρδισε με 1-0 εντός τη Γουότφορντ, χάρη στο γρήγορο γκολ (5′) του Μακτόμινεϊ και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου για να βρει απέναντι της τη Λίβερπουλ. Στο παιχνίδι που ακολούθησε, το οποίο ήταν το εξ’ αναβολής εκτός έδρας με τη Μπέρνλι, χρειάστηκε να περάσουν 71′ λεπτά για να καταφέρει να βρει το γκολ της νίκης. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Πογκμπά με μονοκόμματο βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. 11η φετινή νίκη για τη Γιουνάιτεντ, η οποία την ανέβασε στο +3 από τη δεύτερη πλέον Λίβερπουλ. Έχοντας το πλεονέκτημα οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πάνε στο ντέρμπι του «Άνφιλντ» με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα κρατήσει ως έχει την κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα.

Αγωνιστικά νέα: Μακροχρόνιοι απόντες οι Τζόουνς (αμυντικός) και Ρόχο (μπακ). Ο δεύτερος είναι κοντά στο να πάρει μεταγραφή στην Μπόκα Τζούνιορς. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Λίντελοφ (αμυντικός), Μαρσιάλ (επιθετικός) και Μάτιτς (χαφ) και είναι αμφίβολοι ενόψει ντέρμπι. Με κορωνοϊό ο 19χρονος μέσος Πελίστρι που δεν επηρεάζει το πλάνο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Πιθανή ενδεκάδα: Ντε Χέα, Σο, Μαγκουάιαρ, Μπαϊγί, Γουάν-Μπισάκα, Πογκμπά, Μακτόμινεϊ, Φερνάντες, Ράσφορντ, Γκρίνγουντ, Καβάνι.

Προϊστορία: Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ υπερέχει κατά μίας νίκης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι» του «Μέρσεϊσαϊντ» τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν καταγράψει τέσσερις νίκες, έναντι τριών των «κόκκινων διαβόλων». Επίσης άλλες τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες.

 

19.01.20 Premier League Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 : 0
16.12.18 Premier League Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 : 1
14.10.17 Premier League Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 : 0
17.10.16 Premier League Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 : 0
17.01.16 Premier League Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 : 1
22.03.15 Premier League Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1 : 2
01.09.13 Premier League Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1 : 0
23.09.12 Premier League Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1 : 2
15.10.11 Premier League Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1 : 1
06.03.11 Premier League Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 : 1

 

*Με μέσο όρο τα δύο τέρματα ανά αγώνα, αμφότερες μπορούν να πετύχουν από ένα γκολ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η επιλογή των δύο ή περισσοτέρων τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο, στη Meridianbet προσφέρεται στο 2,50 και είναι από τις ψηλότερες αποδόσεις που υπάρχουν στην αγορά.

 

HAPPY MONDAY BONUS: Κάθε Δευτέρα επωφεληθείτε επιπλέον 20% μπόνους στη κατάθεση σας!

 

Send this to a friend