Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πως να φτιάξεις νόστιμα αλμυρά donuts χωρίς βούτυρο
Πως να φτιάξεις νόστιμα αλμυρά donuts χωρίς βούτυρο

Πως να φτιάξεις νόστιμα αλμυρά donuts χωρίς βούτυρο

Τι κάνουμε λοιπόν σε ένα δεύτερο lockdown και κλεισμένοι στο σπίτι; Aυτά βέβαια που κάναμε και στο πρώτο όπως ενασχόληση στην κουζίνα, νέες συνταγές, άθληση τόσο στο σπίτι όσο και περπάτημα στην γειτονιά και γενικότερα ο,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία μας μέχρι να περάσουν οι ημέρες αυτές του εγκλεισμού .

Σήμερα για αλλαγή, τι λέτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε αλμυρά donuts χωρίς βούτυρο; Eίναι κάτι που μπορείτε να φάτε όλες τις ώρες της ημέρας κι εμείς βρήκαμε την πιο κάτω συνταγή για εσάς.

Υλικά:

160 γραμμάρια πατάτες

170 γραμμάρια αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Κρόκο από ένα αυγό

Για τη γέμιση:

1 κολοκυθάκι

3 με 4 φέτες κίτρινο τυρί

2-3 φέτες ζαμπόν

Εκτέλεση: 

Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μίξερ. Στη συνέχεια τρίβουμε το κολοκυθάκια με ένα τρίφτη στις μεγάλες τρύπες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τον πουρέ πατάτας, το αλάτι και το κρόκο αυγού, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την ανοίγουμε με ένα πλάστη και τη κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με τα κολοκυθάκια, το τυρί και το ζαμπόν και τα κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 ° σε προθερμασμένο φούρνο.

Send this to a friend