Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «Δεν υπάρχει αυτό που βλέπουμε -Ψες διασωληνώθηκε ασθενής χωρίς υποκείμενα»
«Δεν υπάρχει αυτό που βλέπουμε -Ψες διασωληνώθηκε ασθενής χωρίς υποκείμενα»

«Δεν υπάρχει αυτό που βλέπουμε -Ψες διασωληνώθηκε ασθενής χωρίς υποκείμενα»

Για την εικόνα που επικρατεί στα νοσηλευτήρια και την πορεία που παίρνει η πανδημία στην Κύπρο μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Ειδικός Πνευμονολόγος, δρ. Χάρης Αρμεύτης.

 

«Τα νοσηλευτήρια αυτή τη στιγμή δέχονται μια μεγάλη πίεση. Θεωρώ πως τώρα βλέπουμε την πραγματική εικόνα της πανδημίας. Στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού ο μέσος όρος ηλικίας ασθενών είναι τα 64 έτη», είπε  ο δρ. Αρμεύτης.

Πρόσθεσε πως, πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση. «Έρχονται συνεχώς ασθενείς σε νεαρή ηλικία με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση γιατί βλέπουμε νεαρούς σε ηλικία ασθενείς. Δεν υπήρχε αυτή η εικόνα σε σχέση με αυτό που βλέπουμε τώρα».

«Χθες το βράδυ, διασωληνώθηκε ασθενής 50 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Αυτό μας δίνει μια ανησυχητική εικόνα  για το τι συμβαίνει στα νοσηλευτήρια γιατί υπάρχει μια συνεχόμενη ροή ασθενών και αρχίζει να δημιουργείται ζήτημα στον αριθμό κλινών ώστε να μπορούμε να δούμε αυτούς τους ασθενείς», ανέφερε ο δρ. Αρμεύτης.

Τέλος σημείωσε πως η εικόνα που έχει ο ίδιος είναι επικίνδυνη.

Πηγή: sigmalive

Send this to a friend