Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Ένοχος για επηρεασμό μάρτυρα ο Λευτέρης Εμπεδοκλής
Λάρνακα: Ένοχος για επηρεασμό μάρτυρα ο Λευτέρης Εμπεδοκλής

Λάρνακα: Ένοχος για επηρεασμό μάρτυρα ο Λευτέρης Εμπεδοκλής

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένοχο έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον πρώην δημοτικό γραμματέα Λάρνακας Λευτέρη Εμπεδοκλή σε υπόθεση παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία. Ο Εμπεδοκλής, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων που του επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε υπόθεση δεκασμού, βρέθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία σε κατηγορία παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, ότι δηλαδή τον Ιούνιο του 2018 αποπειράθηκε να επηρεάσει μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση που αντιμετώπιζε, τότε, ενώπιον του Κακουργιοδικείου για δεκασμό.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, αγόρευσαν ο δικηγόρος υπεράσπισης Ανδρέας Χρίστου και η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Άννα Γιάλλουρου και το δικαστήριο θα επιβάλει ποινή στον Εμπεδοκλή στις 21 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κατηγορία της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία επισύρει ποινή φυλάκισης.

Θυμίζουμε, ότι στις 23 Απριλίου 2019 το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων τον πρώην δημοτικό γραμματέα Λάρνακας, αφού τον έκρινε ένοχο σε υπόθεση δεκασμού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λ. Εμπεδοκλής καταδικάστηκε επειδή το 2015, ενώ ήταν δημόσιος λειτουργός, απέσπασε από επιχειρηματία χρηματικό ποσό 35 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να νομιμοποιήσει επεκτάσεις που είχαν γίνει στο παραλιακό κέντρο του επιχειρηματία με την ονομασία «Μακού», στην περιοχή Μακένζι.

Send this to a friend