Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εργοτάξιο η Λάρνακα λόγω αποχετευτικού
Εργοτάξιο η Λάρνακα λόγω αποχετευτικού

Εργοτάξιο η Λάρνακα λόγω αποχετευτικού

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα οι εργασίες για το Αποχετευτικό Σύστημα Λάρνακας. Η ταλαιπωρία του κοινού λόγω αποκοπής κεντρικών οδικών αρτηριών είναι αναπόφευκτη, εξαιτίας των έργων που θα πρέπει να ολοκληρωθούν βάσει των συμβολαίων που έχουν υπογραφεί με τον εργολάβο.

Το ΣΑΛ ενημέρωσε το κοινό ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα (11-15 Ιανουαρίου) θα διεξάγονται εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του δικτύου λυμάτων στην περιοχή Μακένζι, παρά την περιοχή του αντλιοστασίου Β2 καθώς και στον παραλιακό δρόμο Πιαλέ Πασά, από την πάροδο Κιαμίλ Κενάν μέχρι την πάροδο Μποζ Νταγ.

Πρόκειται για αποχετευτικά έργα που εκτελέστηκαν κατά την Α΄ φάση του έργου, τα οποία χρήζουν προληπτικής συντήρησης. Όσον αφορά τα κατασκευαστικά συμβόλαια που είναι σ’ εξέλιξη στα πλαίσια της Β΄ φάσης του αποχετευτικού, αυτές τις μέρες διεξάγονται εργασίες (τοποθέτηση αγωγών και φρεατίων λυμάτων) για το συμβόλαιο C21A που καλύπτει περιοχές της Αραδίππου και συγκεκριμένα τις οδούς Τριών Ιεραρχών, Αγίου Αλεξίου, Αγίου Λαζάρου, πάροδος Αγίου Λαζάρου καθώς και τις οδούς Πενταδακτύλου (μέρος), Αρσινόης, Σωτήρος (μέρος), Αγίας Μαρίνας (και πάροδο της οδούς αυτής), Αγίας Αναστασίας, Αγίου Στεφάνου, Αγίας Άννας και Αγίου Συμεών.

Σε σχέση με το συμβόλαιο C12A, που καλύπτει τις ενορίες Μητρόπολης και Χρυσοπολίτισσας, το ΣΑΛ ενημερώνει ότι οι εργασίες εκτελούνται στις οδούς Αθανάσιου Καρύδη (μέρος), Χαμίτ Μπέη, από τη συμβολή της με την οδό Αντρέα Στρουφίδη μέχρι την συμβολή της με την οδό Αλί Ντεντέ (παρά το Δημαρχείο Λύσης), Σιττικά Χανούμ (μέρος) και Νικοδήμου Μυλωνά, από την συμβολή της με την οδό Ευαγόρα Παλληκαρίδη μέχρι την συμβολή της με την οδό Ικάρου.

Αυτές οι εργασίες αφορούν αρχικά καθαρισμό αυλακιών δρόμων από τα αρχαία, προκειμένου να ακολουθήσει η εγκατάσταση αγωγών και φρεατίων του αποχετευτικού συστήματος. Παράλληλα, συνεχίζονται τα έργα στην οδό Πετράκη Κυπριανού, στα πλαίσια του συμβολαίου S9, που είναι το αντλιοστάσιο ομβρίων υδάτων (αντιπλημμυρικό έργο) στην περιοχή Αη Γιάννη – Προδρόμου. Τα έργα στην Π. Κυπριανού αφορούν τη δεδομένη στιγμή καθαρισμό αυλακιών από τα αρχαία (ήδη έχουν ανακαλυφθεί σημαντικοί τάφοι και άλλες αρχαιότητες), έτσι ώστε να ακολουθήσει τους προσεχείς μήνες η εγκατάσταση αγωγών και φρεατίων ομβρίων υδάτων.

Για να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο S9 θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι εργασίες του αποχετευτικού στην Πετράκη Κυπριανού. «Στόχος μας είναι μέχρι το επόμενο φθινόπωρο, το μεγάλο αυτό αντλιοστάσιο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, επιλύοντας ένα σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι περιοχές Μητρόπολης, Αη Γιάννη και Προδρόμου με τις πλημμύρες», δήλωσε ο διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους.

Send this to a friend