Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ανακοινώνονται τα Σχέδια Στήριξης εργαζομένων κι επιχειρήσεων για το lockdown
Ανακοινώνονται τα Σχέδια Στήριξης εργαζομένων κι επιχειρήσεων για το lockdown

Ανακοινώνονται τα Σχέδια Στήριξης εργαζομένων κι επιχειρήσεων για το lockdown

Τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που επηρεάζονται από το νέο lockdown, ανακοινώνουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. 

Κωνσταντίνος Πετρίδης και Ζέτα Αιμιλιανίδου παραχωρούν στις 11 συνέντευξη Τύπου και θα παρουσιάσουν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, που καταρτίστηκαν μετά από την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τα μέτρα θα προσομοιάζουν με τα αντίστοιχα μέτρα που είχαν υιοθετηθεί κατά το lockdown του περσινού Μαρτίου – Απριλίου. Από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας θα υπάρχει στήριξη του μισθολογικού κόστους για επιχειρήσεις που θα οδηγηθούν σε πλήρη αναστολή εργασιών συνεπεία των αποφάσεων, καθώς και κάλυψη εργατικού κόστους για τις επιχειρήσεις που τεκμηριώσουν μείωση του κύκλου των εργασιών τους.

Από πλευράς του ΥΠΟΙΚ, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αφορούν εφάπαξ στήριξη λειτουργικών δαπανών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη αγώνας δρόμου για εξασφάλιση των ψήφων που χρειάζεται για έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού, αλλιώς “παγώνουν” όλα. 

Send this to a friend