Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ “Κρίμα κάθε προσπάθεια για κάτι καινούργιο στην πόλη μας να αμαυρώνεται με φημολογίες”
“Κρίμα κάθε προσπάθεια για κάτι καινούργιο στην πόλη μας να αμαυρώνεται με φημολογίες”

“Κρίμα κάθε προσπάθεια για κάτι καινούργιο στην πόλη μας να αμαυρώνεται με φημολογίες”

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ στην Λάρνακα κύριος Πάμπος Γαβριήλ τοποθετείται μέσα από τον λογαριασμό του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης για το Εκπαιδευτικό Κέντρο CYCLOPS που θα δημιουργηθεί στην Λάρνακα :

“Μετά τις δημοσιεύσεις σχετικά με το υπό εξέλιξη Εκπαιδευτικό Κέντρο CYCLOPS και ειδικά τη σχετική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, περί πρόσδεσης της Κύπρου στο άρμα των ΗΠΑ, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω την πιο κάτω δημοσιοποίηση.

Την περασμένη Δευτέρα έγινε τελετή έναρξης των εργασιών του Εκπαιδευτικού Κέντρου CYCLOPS ( Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security) στη περιοχή Μακένζυ. Τηλεφωνικά ο Δήμαρχος μου ζήτησε την προγούμενη μέρα, να τον αντιπροσωπεύσω, λόγω άλλης υποχρέωσης που είχε κατά τη συγκεκριμένη ώρα. Είχα κάποια σχετική ενημέρωση από τον ίδιο το Δήμαρχο για το θέμα στο παρελθόν μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή ήλθαν στην αντίληψη μου, πριν την τελετή, συγκεκριμένα αρνητικά δημοσιεύματα περί Αμερικάνικης παρεμβολής και εκμετάλλευσης της Κύπρου, επικοινώνησα ξανά με το Δήμαρχο και του τα ανάφερα και πήρα διαβεβαίωση ότι τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Εξάλλου αυτά είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της Κυβέρνησης. Μου ανέφερε δε ότι ούτε και το ΑΚΕΛ δεν έχει εκφράσει καμιά σχετική αντίδραση.

Κατά τη συνάντηση μας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά την τελετή, με διαβεβαίωσε ότι το Εκπαιδευτικό Κέντρου CYCLOPS, θα είναι καθαρά Κυπριακής Ιδιοκτησίας και θα εξυπηρετεί μόνο τα Κυπριακά συμφέροντα και της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα καλύψει τα έξοδα των κτιρίων και των εγκαταστάσεων που υπολογίζονται σε 5 εκατομμύρια, θα εκπαιδεύσει Κύπριους οι οποίοι θα αναλάβουν την λειτουργία του Κέντρου καθώς και την περαιτέρω εκπαίδευση τόσο Κυπρίων όσο και λειτουργών γειτονικών χωρών. Στόχος του Κέντρου είναι η εκπαίδευση για την ασφάλεια και τον έλεγχο των συνόρων, λιμένων, θαλάσσιων μεταφορών, του κυβερνοχώρου κλπ. Εξέφρασε έκπληξη για τις παρατηρήσεις μου διότι όπως μου ανέφερε ήταν απόλυτα ενήμερος ο Δήμαρχος. Ενώπιον μου έδωσε εντολή σε δύο λειτουργούς του Υπουργείου Εξωτερικών ώστε να κανονίσουν λεπτομερή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι κρίμα κάθε προσπάθεια για κάτι καινούργιο στην πόλη μας να αμαυρώνεται με φημολογίες και υποψίες ειδικά από πολιτικά οργανωμένους φορείς.

Send this to a friend