Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Στο «σκοτάδι» τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, τι ισχύει για την προδημοτική (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο «σκοτάδι» τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, τι ισχύει για την προδημοτική (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο «σκοτάδι» τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, τι ισχύει για την προδημοτική (ΒΙΝΤΕΟ)

Την 11η Ιανουαρίου επιστρέφουν με φυσική παρουσία στις σχολικές μονάδες οι μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας. Στο «σκοτάδι» παραμένουν ωστόσο τα νηπιαγωγεία ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενώ αρκετές είναι και οι απορίες για το αν στις ανακοινώσεις εντάσσονται και τα παιδιά της προδημοτικής. 

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση» η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, κ. Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε ότι τα μαθήματα στις 7 και 8 Ιανουαρίου θα γίνουν κανονικά μέσω τηλε-εκπαίδευσης για τις τάξεις του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Όπως η ίδια ανέφερε, εντός της επόμενης εβδομάδας θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση ώστε να ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι αντίστοιχες αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί η εκπαίδευση το επόμενο διάστημα.

Στο «σκοτάδι» τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Στο σκοτάδι παραμένουν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία καθώς όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Λαύρα Ηρακλέους, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής.

Λάυρα Ηρακλέους – Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων
«Το διάταγμα λέει για δημοτική εκπαίδευση αλλά δεν μας λέει ξεκάθαρα σε σχέση με τα νηπιαγωγεία. Γιατί οι εγκεκριμένες τάξεις του Υπουργείου Παιδείας μπαίνουν στη δημοτική εκπαίδευση βάσει της νομοθεσίας.»

Όπως η ίδια εξήγησε, πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα, το κατά πόσο δηλαδή οι πρόνοιες των διαταγμάτων ισχύουν και για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. «Ήταν αχρείαστη όλη αυτή η σύγχιση που δημιουργήθηκε… μπορούσε με μια συμπληρωματική πρόταση να πει “αυτό δεν ισχύει για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία”» προσέθεσε.

Σημειώνεται, πάντως, πως σύμφωνα με όσα προβλέπει το Διάταγμα δεν προνοείται το κλείσιμο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων.

Τι ισχύει για την προδημοτική

Με τον όρο «δημοτική εκπαίδευση» είθισται να εννοείται και η προδημοτική και η ειδική εκπαίδευση, εξηγεί η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Μύρια Βασιλείου – Πρόεδρος ΠΟΕΔ
«Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να κάνει μια διευκρίνιση ακριβώς ως προς αυτό το κομμάτι.»

Όπως ανέφερε η ίδια, μέχρι στιγμής επηρεάζεται η 7η και 8η Ιανουαρίου, με τους φορείς να βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων που θα ληφθούν μετά την επισκόπηση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων.

ΠΗΓΗ: Alphanews.live

Send this to a friend