Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δήμαρχος Αθηένου: Στην Αθηένου κινδυνεύουν ζωές
Δήμαρχος Αθηένου: Στην Αθηένου κινδυνεύουν ζωές

Δήμαρχος Αθηένου: Στην Αθηένου κινδυνεύουν ζωές

Στην Αθηένου κινδυνεύουν ζωές από την έλλειψη μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς προσθέτοντας πως το θέμα τέθηκε ενώπιον του ΟΚΥπΥ και αναμένεται η απάντηση του.

Ο κ. Καρεκλάς είπε πως «είναι απαραίτητη η δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου στην περιοχή ώστε να εξυπηρετείται η Αθηένου αλλά και παραπλήσιες Κοινότητες, όπως το Αβδελλερό, Τρούλλοι και Λύμπια. Η δημιουργία ενός περιφερειακού μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων είναι απαραίτητη λαμβάνοντας υπόψη ότι η Αθηένου είναι το πιο ακριτικό σημείο που υπάρχει στην επαρχία Λάρνακας και στο παρελθόν κινδύνευσαν ζωές από τη μη έγκαιρη μετάβαση ασθενοφόρου για να παραλάβει ασθενείς».

Πρόσθεσε ότι «το θέμα έχει τεθεί στην ηγεσία του ΟΚΥπΥ, η οποία το μελετά και ελπίζουμε ότι η κατάληξη θα είναι θετική ούτως ώστε με τη λειτουργία του νέου Κέντρου Υγείας Αθηένου να λειτουργήσει και ο Σταθμός Ασθενοφόρων. Το νέο Κέντρο έχει πλέον ολοκληρωθεί και είναι υπό παράδοση, ενώ αναμένουμε τον ΟΚΥπΥ να καταλήξει στη χρήση του, αφού ο Δήμος προτείνει τη δημιουργία ενός Πολύ-ιατρικού Κέντρου Υγείας που θα στεγάζει όλες τις ειδικότητες, δηλαδή παθολόγο, παιδίατρο, δερματολόγο, καρδιολόγο και άλλους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε ότι «το Κέντρο έχει μεν ολοκληρωθεί κτιριακά αλλά χρειάζεται επίπλωση και η τοποθέτηση του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού, κάτι που θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα που προέκυψε με την πανδημία του κορωνοϊού και μην πάρει περισσότερο από 5 – 6 μήνες ούτως ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει συντομότερο δυνατόν».

Οσον αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Αθηένου ο κ. Καρεκλάς είπε πως «έχουμε λάβει ήδη ορισμένες προσφορές για τα 4 έργα που έχουν εγκριθεί για το πρόγραμμα Leader της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ένα έργο είναι η αλλαγή του υφιστάμενου φωτισμού με λάμπες led στο Κωνσταντινίδειο Πάρκο Αθηένου και η τοποθέτηση καινούργιων παιχνιδιών και επιδιόρθωση του ανεμόμυλου στο πάρκο» είπε και σημείωσε πως «το κόστος ανέρχεται στις 185 χιλιάδες ευρώ».

Τα άλλα έργα αφορούν, σύμφωνα με τον Δήμαρχο «την επιδιόρθωση της πλατείας της βρύσης με τους περιβάλλοντες δρόμους, δηλαδή από το Χάνι του Μεστάνα μέχρι την αρχαία βρύση της Αθηένου και μεταξύ άλλων θα γίνει υπογειοποίηση υπηρεσιών και πλακοστρώσεις, ενώ υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει περίπου 250 χιλιάδες ευρώ. Το τέταρτο έργο που αναμένεται να κοστίσει γύρω στις 45 χιλιάδες ευρώ, αφορά την αναπαλαίωση των προσόψεων δύο παραδοσιακών οικοδομών της Αθηένου, την κατοικία του βουλευτή Χαρίδημου Χατζηχάρου και την οικοδομή Κώστα Ππούρου, που αγοράστηκαν τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρεκλάς είπε πως «τα τέσσερα έργα έχουν εγκριθεί από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Leader. Ο Δήμος θα καταβάλει το 16,65% ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί από εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» ανέφερε και πρόσθεσε πως «ορισμένες προσφορές για τα έργα έχουν ήδη παραληφθεί και αξιολογούνται ενώ αναμένεται η παραλαβή και άλλων».

Σημείωσε επίσης ότι ο Δήμος Αθηένου αναμένει «το πράσινο φως από το Τμήμα Πολεοδομίας για να προκηρυχθεί ξανά η προσφορά για την αναπαλαίωση της παλιάς δημοτικής αγοράς ώστε να γίνει ένα σύγχρονο Πολυλειτουργικό Πολιτιστικό Κέντρο. Ταυτόχρονα προχωρούν τα σχέδια για διαμόρφωση της πλατείας των εκκλησιών ενώ ανεγείρεται η αμφιθεατρική αίθουσα του Δήμου Αθηένου».

Send this to a friend