Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Εύκολο Χριστουγεννιάτικο κέικ από τον Σεφ Ανδρέα Καβάζη
Εύκολο Χριστουγεννιάτικο κέικ από τον Σεφ Ανδρέα Καβάζη

Εύκολο Χριστουγεννιάτικο κέικ από τον Σεφ Ανδρέα Καβάζη

Δείτε την συνταγή του γνωστού σεφ Ανδρέα Καβάζη για ένα πεντανόστιμο και εύκολο Χριστουγεννιάτικο κέικ.

Υλικά:
• 1 φλιτζ. βούτυρο ανάλατο
• 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
• 2 ½ φλιτζ. γλυκά του κουταλιού κομμένα σε μικρά κομμάτια
• ½ φλιτζ. σταφίδια
• Ξύσμα  και χυμό ενός πορτοκαλιού
• Ξύσμα ένα λεμονιού
• ½ φλιτζ. μπράντι (κονιακ)
• 1 φλιτζ. καρύδια (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
• 3 αυγά
• 1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις MITSIDES
• ½ κουταλάκι μπέικιν πάουτερ
• 1 κουταλάκι κανέλα
• ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
• ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο

Βήματα εκτέλεσης:

 

 


1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο, την ζάχαρη, τα γλυκά, τα σταφίδια, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και το μπράντι.
2. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 15’ ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
3. Αποσύρετε από την εστία και αφήστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C.
5. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διάμετρο 20εκ. και τοποθετείτε στο κάτω μέρος ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
6. Ρίχνετε μέσα τα καρύδια και τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
7. Προσθέτετε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουτερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
8. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα μέσα στο ταψί.
9. Ψήνετε για 45’ και ακολούθως μειώνετε την θερμοκρασία στους 130°C και ψήνετε για ακόμα 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η λεπίδα ενός μαχαιριού.

Send this to a friend