Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: Φυλάκιση 57χρονου για παιδική πορνογραφία
ΛΑΡΝΑΚΑ: Φυλάκιση 57χρονου για παιδική πορνογραφία

ΛΑΡΝΑΚΑ: Φυλάκιση 57χρονου για παιδική πορνογραφία

ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της ειδεχθούς υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας που απασχόλησε σήμερα (23/12) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο καταδίκασε σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση 57χρονο Ελλαδίτη, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, νυμφευμένο με παιδιά, ο οποίος είχε στην κατοχή του μεγάλο αριθμό φωτογραφιών και βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2014, αλλά καταχωρίσθηκε στο δικαστήριο, αρχικά για σκοπούς παραπομπής σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείο, το 2017. Σε κατοπινό στάδιο, ωστόσο, αποφασίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο.

Στα αρχικά στάδια εκδίκασης της υπόθεσης ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί ενοχή, αλλά μετέπειτα άλλαξε απάντηση και παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Το επιβαρυντικό στοιχείο που αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση και το οποίο έλαβε σοβαρά υπόψη το δικαστήριο επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης στον κατηγορούμενο, είναι ότι σε μέρος του πορνογραφικού υλικού που κατείχε στο σπίτι του, απεικονίζονται σε βίντεο και φωτογραφίες παιδιά κάτω των 13 χρόνων.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, στην οικία του 57χρονου η Αστυνομία εντόπισε 26 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονταν παιδιά κάτω των 13 χρόνων, 746 αρχεία αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο, ενώ στον ίδιο σκληρό δίσκο εντοπίστηκαν και άλλα 285 αρχεία, όπου επίσης απεικονίζονταν μικρά παιδιά, κάτω των 13 χρόνων.

Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης τριάμισι χρόνων στον 57χρονο, η επαρχιακός δικαστής Δόνα Κωνσταντίνου τόνισε την συχνότητα με την οποία παρόμοιες υποθέσεις παρουσιάζονται πλέον για εκδίκαση ενώπιον δικαστηρίων, γεγονός που όπως λέχθηκε προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία, καθώς και την σοβαρότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία θεωρείται μία από τις πλέον ειδεχθές που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η Χριστίνα Προξένου.

Send this to a friend