Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Τι αναφέρει ο Δρ. Κωστρίκης για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού
Τι αναφέρει ο Δρ. Κωστρίκης για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού

Τι αναφέρει ο Δρ. Κωστρίκης για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού

Υπερβολικές και χωρίς καμία επιστημονική υπόσταση χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις, που παρατηρούνται αυτές τις μέρες στη Βρετανία, γύρω από τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στο Philenews, o Δρ Κωστρίκης εξήγησε ότι οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και αυτό αποτελεί μία από τις βασικές λειτουργίες τους, πράγμα που δεν σημαίνει ότι έχει άμεση σχέση με τη μεταδοτικότητά τους ή την άμεση ανταπόκριση του ανοσοποιητικού μας σε αυτόν.

Πρόσθεσε ότι αυτά που λέγονται επί του παρόντος στη Βρετανία στερούνται επιστημονικών ευρημάτων, ενώ υποστήριξε ότι είναι αχρείαστος ο πανικός, που έχει προκληθεί αυτή τη στιγμή.

«Αν είναι δυνατόν να κλείνουμε τα αεροδρόμια, κάθε φορά που μεταλλάσσεται ένας ιός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Κωστρίκης, προσθέτοντας ότι εδώ και ένα χρόνο υπάρχει αυτός ο ιός και θα πρέπει να αναμένουμε τις γενετικές μεταλλάξεις του.

Επεσήμανε ακόμη ότι εκτιμά πως είναι πολιτικοί οι λόγοι, γύρω από την υπερβολή και τον πανικό που προωθείται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, καθώς όπως υπέδειξε «δεν πρέπει να πανικοβάλλουμε άσκοπα τον κόσμο». Ερωτηθείς αν θεωρεί πως σχετίζεται αυτό, με την έναρξη των εμβολιασμών στη Βρετανία, ο ίδιος δεν το απέκλεισε.

Δεν προτείνει χαλαρώσεις…

Κληθείς να σχολιάσει ποια είναι η θέση του, όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα κατά την περίοδο των εορτών, σημείωσε ότι είναι «συντηρητικός» σε αυτή τη φάση, ενώ υποστήριξε ότι η επιδημιολογική κατάσταση είναι οριακά σοβαρή και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε χαλαρώσεις.

Επανέλαβε ακόμη ότι αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να τα λαμβάναμε από τις αρχές Νοεμβρίου και όχι επί του παρόντος, γεγονός που δεν θα επιβάρυνε τόσο πολύ την Οικονομία.

Πηγη: Philenews

Send this to a friend