Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 5 tips για να απολαύσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς να πάρετε κιλά
5 tips για να απολαύσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς να πάρετε κιλά

5 tips για να απολαύσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς να πάρετε κιλά

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κρύβει πολλές λιχουδιές αλλά και πολλές θερμίδες. Πώς μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα νόστιμα πιάτα και τα γλυκά χωρίς όμως να πάρουμε κιλά; Ανακαλύψτε 5 έξυπνα diet tricks για να μην πάρετε ούτε γραμμάριο κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Απ’ όλα αλλά λίγο
Μπορείτε να δοκιμάσετε ό,τι θέλετε αλλά σε μικρή ποσότητα. Προσπαθήστε να κάνετε σωστούς συνδυασμούς (δηλαδή πάντα να υπάρχουν λαχανικά και φρούτα στο πιάτο σας) και να αποφύγετε τις πολλές σάλτσες!

Σνακ πριν το φαγητό
Λίγο πριν το εορταστικό τραπέζι καταναλώστε ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες ώστε να σας «κρατήσει» και να μην καταλήξετε να φάτε περισσότερο από όσο πρέπει στο γεύμα.

Καταναλώστε πολλά λαχανικά
Φροντίστε ώστε όλη μέρα να αυξήσετε την κατανάλωση λαχανικών (στο πρωινό, στο σνακ και στο βραδινό).

Πείτε «όχι» στο αλκοόλ
Ακόμα κι αν περιορίσετε το φαγητό μπορεί να πάρετε κιλά, αν αποφασίσετε να πιείτε λίγο περισσότερο από ό,τι συνήθως. Τα χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ και τα ποτά περιέχουν πολλές θερμίδες, ενώ αυξάνουν και την επιθυμία μας για φαγητό.

Απολαύστε το φαγητό
Μιλήστε με τους φίλους σας, μασήστε αργά και απολαύστε το φαγητό σας. Έτσι όχι μόνο θα περάσετε καλύτερα αλλά θα χορτάσετε και με λιγότερη ποσότητα φαγητού!

Send this to a friend