Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων για τη συζήτηση του προϋπολογισμού
Σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων για τη συζήτηση του προϋπολογισμού

Σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων για τη συζήτηση του προϋπολογισμού

Στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, στις 10.30, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής, θα κριθεί το πώς θα εξελιχθεί το θέμα της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2021, που αρχίζει το απόγευμα, ενώ εντείνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες ψήφοι.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, αλλά τίποτε δεν μπορεί να προεξοφλήσει την έκβαση της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ του προϋπολογισμού τάσσονται οι 20 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του Κινήματος Αλληλεγγύη και πιθανόν οι δύο βουλευτές της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμενων, ενώ ο κ. Μουσιούττας τελεί υπό περιορισμό, λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Δεδομένες είναι οι 25 αρνητικές ψήφοι του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, του Κινήματος Οικολόγων και της ανεξάρτητης Άννας Θεολόγου.

Καθοριστικές θα είναι οι έξι ψήφοι των βουλευτών της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών και του ΕΛΑΜ.

Χθες, το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ δεν έλαβε τελική απόφαση για τη στάση, που θα τηρήσει το κίνημα, εξουσιοδοτώντας τους βουλευτές να αποφασίσουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Ούτε το ΕΛΑΜ έλαβε τελική απόφαση.

Η ανησυχία εντείνεται, καθώς ενδεχόμενη καταψήφισή του την Πέμπτη προβλέπεται ότι θα βυθίσει τη χώρα σε πρωτοφανή κρίση με επιπτώσεις που δεν μπορούν να χαρτογραφηθούν.

Για τις δραματικές επιπτώσεις, που δύναται να προκύψουν σε περίπτωση καταψήφισης και εκτείνονται σε πάγωμα πληρωμών μισθών, χορηγιών και έργων ανάπτυξης ενημέρωσε τους βουλευτές η Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Send this to a friend