Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι εθελοντές ήρωες που βρίσκονται δίπλα στις άπορες οικογένειες στις γιορτές
Οι εθελοντές ήρωες που βρίσκονται δίπλα στις άπορες οικογένειες στις γιορτές

Οι εθελοντές ήρωες που βρίσκονται δίπλα στις άπορες οικογένειες στις γιορτές

Μήνας γιορτών ο Δεκέμβριος και κάθε οικογένεια θέλει να γιορτάσει με αξιοπρέπεια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, εν μέσω πανδημίας και οικονομικών δυσκολιών.

Για τον εθελοντισμό εν καιρώ γιορτών, αλλά και για τις δράσεις που υπάρχουν σε κάθε επαρχία μίλησε στο SigmaLive ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη.

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες εθελοντισμού παγκύπρια, οι οποίες στηρίζουν τις άπορες οικογένειες με τρόφιμα και είδη υγιεινής, ενώ παρέχουν και παιχνίδια στα παιδιά.

Εξήγησε ότι έκτος από τις μη κυβερνητικές ομάδες εθελοντισμού, υπάρχουν και οι οργανώσεις σε τοπικό επίπεδο κάθε Επαρχίας, όπου μπορούν οι πολίτες να απευθυνθούν και να ζητήσουν βοήθεια.

«Οι ομάδες εθελοντισμού δρουν σε δύο επίπεδα, στη συλλογή και συσκευασία των προϊόντων και στη διανομή σε άπορες οικογένειες», πρόσθεσε ο κύριος Γιαννάκη.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως η Κυβέρνηση συμβάλει μέσα από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ,αλλά και με τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιπλέον κάλεσε όσους χρειάζονται βοήθεια να αναζητήσουν τις μη κυβερνητικές ομάδες εθελοντισμού, αλλά και τις οργανώσεις που υπάρχουν σε κάθε επαρχία, έτσι ώστε να λάβουν την απαραίτητη στήριξη.

Τέλος επεσήμανε ότι όσοι θέλουν να παράσχουν βοήθεια με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έτσι ώστε να το καθοδηγήσουν, ενώ το ίδιο μπορούν να πράξουν και όσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και δεν ξέρουν που να απευθυνθούν.

Send this to a friend