Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χωρίς σταθμό ασθενοφόρων ο Δήμος Αθηένου
Χωρίς σταθμό ασθενοφόρων ο Δήμος Αθηένου

Χωρίς σταθμό ασθενοφόρων ο Δήμος Αθηένου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κινδυνεύουν ζωές στην Αθηένου εξαιτίας της έλλειψης μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων. Ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς κατήγγειλε στην ιστοσελίδα μας ότι ενδεχομένως να έχουν χαθεί και ανθρώπινες ζωές στο παρελθόν εξαιτίας του μεγάλου χρόνου που απαιτείται μέχρι να φθάσει ένα ασθενοφόρο στην Αθηένου από τα νοσοκομεία Λευκωσίας ή Λάρνακας, προκειμένου ν’ ανταποκριθεί σε κάποιο επείγον περιστατικό ασθενούς.

Ο κ. δήλωσε ότι αίτημα του δήμου είναι όπως ο μόνιμος σταθμός ασθενοφόρων λειτουργήσει παράλληλα με το νέο Κέντρο Υγείας Αθηένου, που είναι προγραμματισμένο να προσφέρει τις υπηρεσίες του αρχές του 2021. «Το κτήριο για το νέο κέντρο υγείας έχει ολοκληρωθεί πρόσφατα και πλέον περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις του ΟΚΥπΥ, ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο. Ως Δήμος Αθηένου ζητούμε όπως λειτουργήσει σαν ένα κέντρο υγείας με πολλές ειδικότητες για ν’ αποφευχθεί η ταλαιπωρία των δημοτών μας, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν μέχρι τη Λευκωσία ή τη Λάρνακα για την ιατρική τους περίθαλψη.

Παράλληλα, όμως, με το κέντρο υγείας, ζητούμε να λειτουργήσει και ο μόνιμος σταθμός ασθενοφόρων. Είναι ένα αίτημα που αντικρίζεται θετικά από τον ΟΚΥπΥ και περιμένουμε θετικές εξελίξεις αρχές του νέου έτους», ανέφερε Δήμαρχος Αθηένου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρεκλάς δήλωσε ότι το 2021 θα είναι σημαδιακή χρονιά για την Αθηένου, διότι αναμένεται να ξεκινήσει το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει γίνει στην κωμόπολη, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας εκκλησιών. Ένα έργο που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού και των μελετών, αλλά εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί πριν από το τέλος του 2021.

Ο κ. Καρεκλάς είπε, επίσης, ότι είναι θέμα χρόνου η προκήρυξη του έργου για την αναπαλαίωση της Δημοτικής Αγοράς Αθηένου, στο κέντρο του δήμου. Μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες θα διαρκέσουν 24 μήνες. Το κόστος του έργου θα φθάσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο δήμαρχος ανέφερε πως έχουν προκηρυχθεί κι άλλα σημαντικά έργα στην Αθηένου, τα οποία είναι εγκεκριμένα από το ευρωπαικό πρόγραμμα Leader για την αγροτική ανάπτυξη, τα οποία υπολογίζεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Send this to a friend