Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Κακογιάννης: “Ντρέπομαι ως εκπαιδευτικός για την απόφαση να μας επιχορηγήσουν από 200 ευρώ”
Κακογιάννης: “Ντρέπομαι ως εκπαιδευτικός για την απόφαση να μας επιχορηγήσουν από 200 ευρώ”

Κακογιάννης: “Ντρέπομαι ως εκπαιδευτικός για την απόφαση να μας επιχορηγήσουν από 200 ευρώ”

Ο δημοφιλής μουσικός γράφει με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για έκτακτη χορηγία σε καθηγητές για την τηλεκπαίδευση.

Σε viral ανάρτησή του, ο δημοφιλής μουσικός Κώστας Κακογιάννης, γράφει:

Ντρέπομαι ως εκπαιδευτικός για τη σημερινή απόφαση να μας επιχορηγήσουν από 200 ευρώ, ώστε να χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές μας στην τηλεκπαίδευση, ενώ χιλιάδες συνάνθρωποί μου δεν θα έχουν να φάνε αυτή την περίοδο.

Ταυτόχρονα βρίσκω τόσο άδικο να θεωρούμε τα θέατρα ως εστίες μόλυνσης από τον ιό, ενώ αφήνουμε ανοιχτά τα γυμνάσια, στα οποία στριμώχνονται εκατοντάδες παιδιά, που όσο και αν θέλουμε να τα κρατάμε σε αποστάσεις, δεν θα σταματήσουν να παίζουν και να τρώνε (χωρίς μάσκα) τα διαλείμματα σε εσωτερικούς διαδρόμους, λόγω χειμώνα!

Σήμερα έτυχε εντελώς συμπτωματικά να μιλήσω στο τηλέφωνο με τρεις φίλους καλλιτέχνες. Έναν ηθοποιό, μια χορογράφο και έναν μουσικό.

Πόσο αναστατώθηκα, όταν και οι τρεις τους μου εκμυστηρεύτηκαν με βαριά καρδιά πως με την παρούσα κατάσταση δεν θα έχουν λεφτά να ψωνίσουν για το χριστουγεννιάτικό τους τραπέζι.

Και όλα αυτά γιατί η απόφαση για το κλείσιμο των θεάτρων ήρθε χωρίς καμιά απολύτως προειδοποίηση, έστω μιας βδομάδας, ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να προγραμματιστούν.

Και οι τρεις τους ετοίμαζαν παραστάσεις, για τις οποίες δούλευαν μήνες, ξοδεύοντας τις όποιες οικονομίες τους σε σκηνικά, σε κοστούμια και άλλες προετοιμασίες, με μόνη ελπίδα να αποζημιωθούν για τις θυσίες τους μέσω των όποιων παραστάσεων της εορταστικής περιόδου.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα… ντροπή

Send this to a friend