Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Χαιρετίζουν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας το ΚΕΒΕ και το τοπικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο, που διαβλέπουν πως με την συμφωνία αυτή θ’ ανοίξουν πλέον νέοι ορίζοντες για το εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις στην πόλη.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι θα είναι πολλά τα οφέλη στην τοπική κοινωνία και στην οικονομία του τόπου από τη συμφωνία που υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή (4/12) με την επιτυχούσα κοινοπραξία Eldeman Holding B.V. και Alexandrou Corporate Services για το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης.

Υπενθυμίζουν, δε, ότι το ΕΒΕ Λάρνακας μαζί με το ΚΕΒΕ πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής επένδυσης, η οποία, όπως υποστηρίζουν, θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τις υποδομές της Κύπρου. «Το λιμάνι της Λάρνακας παρέμεινε για χρόνια αναξιοποίητο, γεγονός που αποστέρησε σημαντικούς πόρους τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από το σύνολο της οικονομίας μας.

Τώρα, με την ιδιωτικοποίηση και την έναρξη των εργασιών για την ενιαία ανάπτυξη, το λιμάνι και η μαρίνα της Λάρνακας θα αποκτήσουν εμπορική χρησιμότητα και θα αποτελέσουν ακόμα ένα πνεύμονα επιχειρηματικής δράσης με πολλά οφέλη για την οικονομία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Περαιτέρω, το ΚΕΒΕ υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη ανάπτυξη που θα γίνει, θα διευρύνει το εισαγωγικό και το εξαγωγικό εμπόριο και θα συμβάλει στην ανάπτυξη και άλλων τομέων της οικονομίας της Κύπρου.

«Όσον αφορά τα έργα που θα γίνουν στο ενιαίο μέτωπο του λιμανιού και της μαρίνας, θα αποτελέσουν μια συγκροτημένη ανάπτυξη που θα αναβαθμίσει τόσο το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, όσο και τις υποδομές της χώρας μας στον εμπορικό, τουριστικό και επενδυτικό τομέα.

Το ΚΕΒΕ και το τοπικό επιμελητήριο θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για αναμόρφωση της οικονομίας και προσέλκυση νέων επενδύσεων, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου και θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Η 5η Διάλεξη του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Λάρνακας, με θέμα Μητρότητα και Θηλασμός από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 και θα μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση από το Πρώτο Πρόγραμμα Του ΡΙΚ στη Συχνότητα 97.2. Η Υποβολή Των Ερωτημάτων Κατά Τη Διάρκεια Της Διάλεξης Θα Γίνεται Στο Τηλέφωνο 24 81 77 37.

 

 

Send this to a friend