Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκινά επαφές ο επενδυτής για το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας
Ξεκινά επαφές ο επενδυτής για το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας

Ξεκινά επαφές ο επενδυτής για το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα της Λάρνακας αρχίζει άμεσα η κοινοπραξία Eldeman Holding B.V. και Alexandrou Corporate Services που έχει αναλάβει το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης. Επιδίωξη των επενδυτών είναι να έχουν την στήριξη και τη συνεργασία του συνόλου των παραγόντων και φορέων της Λάρνακας σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια που θα ξεκινήσουν, προκειμένου να μεταλλάξουν τους χώρους του λιμανιού και της μαρίνας και να τους καταστήσουν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο.

Στα πλαίσια αυτών των επαφών, ο εκπρόσωπος της επιτυχούσας κοινοπραξίας για τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας Πάνος Αλεξάνδρου θα έχει την πρώτη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα συζητηθεί η τουριστική πτυχή του έργου της ενιαίας ανάπτυξης.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, ένας από τους πρώτιστους στόχους της κοινοπραξίας είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στο λιμάνι, ώστε να μπορεί να προσελκύει μεγάλα κρουαζιερόπλοια και παράλληλα η επέκταση και η αναβάθμιση της μαρίνας, για να καταστεί ελκυστικός σταθμός ιστιοπλοΐας και ναυσιπλοΐας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως πρόκειται για ένα έργο που αναμφίβολα θα δώσει μεγάλη ώθηση στο τομέα του τουρισμού της Λάρνακας και πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λ/κας Ντίνος Λευκαρίτης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι, η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη όχι μόνο για τη Λάρνακα, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο και συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για να μπορέσει το όραμα της Λάρνακας να γίνει πραγματικότητα. «Ως ΕΤΑΠ Λάρνακας θα είμαστε δίπλα στον επενδυτή και στις αρμόδιες αρχές, με στόχο να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη αυτή», καταλήγει ο κ.Λευκαρίτης.

 

Send this to a friend