Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πάρθηκαν αποφάσεις, για την λειτουργία των αεροδρομίων, οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Μεταφορών (βίντεο)
Πάρθηκαν αποφάσεις, για την λειτουργία των αεροδρομίων, οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Μεταφορών (βίντεο)

Πάρθηκαν αποφάσεις, για την λειτουργία των αεροδρομίων, οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Μεταφορών (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο πάρθηκαν αποφάσεις, για την λειτουργία των αεροδρομίων, οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Μεταφορών.

Αρχικά ανέφερε ότι το Υπουργείο Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για σταδιακή επανέναρξη των πτήσεων και επαναλειτουργίας των αερολιμένων.

Τόνισε ότι η διυπουργική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Υγείας και ο Υφυπουργός Τουρισμού εξέτασαν το νομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε σήμερα.

Παράμετροι νομοσχεδίου:

  • Η κατηγοριοποίηση των χωρών θα γίνεται σύμφωνα την εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού κέντρου Πρόληψης των νόσων.
  • Η κατηγορία Β αντικαθίσταται από την κατηγορία πορτοκαλί και θα απαιτείται προσκόμιση αρνητικής έκθεσης PCR εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση.
  • Η κατηγορία Γ αντικαθίσταται με την κατηγορία κόκκινο και θα απαιτείται διπλή εργασιακή ανάλυση.
  • Κατηγορία ειδική άδειας όπου οι επιβάτες θα προσκομίζουν εργαστηριακή ανάλυση PCR 72 ώρες πριν την αναχώρηση.
  • Στις κατηγορίες πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη θα ταξινομούνται οι ακόλουθες χώρες: Χώρες ΕΕ, χώρες ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία, οι χώρες που εμπίπτουν στο κατάλογο σύστασης τρίτων χωρών του ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τρίτες χώρες.

 

Βίντεο: 

 

Send this to a friend