Home ΛΑΡΝΑΚΑ Είναι στο χέρι μας να επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες…
Είναι στο χέρι μας να επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες…

Είναι στο χέρι μας να επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες…

«Αν το επιτρέψουν τα νούμερα, τα Χριστούγεννα φέτος θα επιτρέπεται η συνάθροιση στα σπίτια μέχρι τα 15 άτομα».

Φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα θυμίζουν καθόλου τις προηγούμενες χρονιές. Οι οικογενειακές συναθροίσεις, τα ρεβεγιόν και οι μεγάλες εκδηλώσεις αποτελούν πλέον παρελθόν με τον κορωνοιό να χτυπά την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου.

Δυστυχώς τα δεδομένα τα γνωρίζουμε, εξοικειωθήκαμε με αυτά εδώ και ένα χρόνο περίπου οπότε προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προσαρμόσουμε τις παλιές μας συνήθεις σε αυτά, χωρίς να χάσουμε την μαγεία και το πνεύμα των γιορτών.

Κάτι ανάλογο προσπάθησε να δώσει στον κόσμο της Λάρνακας, ο Δήμος Λάρνακας, με την φωταγώγηση η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Πλατεία Ευρώπη. Τίποτα δεν θύμιζε τις προηγούμενες χρονιές κατά τις οποίες πλήθος κόσμου μαζευόταν στις πλατείες, οι καφετέριες και τα εστιατόρια έσφυζαν από ζωή και όλοι περίμενα να μετρήσουν αντίστροφα για να δουν τη πόλη μας να φωτίζεται.

Φέτος η φωταγώγηση πραγματοποιήθηκε χωρίς κόσμο, μέσω διαδικτύου. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά είναι τα δεδομένα αυτής της χρονιάς. Η μαγεία, να ξέρετε , δεν χάνεται, βρίσκεται μέσα μας. Είναι στο χέρι μας να την κρατήσουμε ζωντανή και να βοηθήσουμε, ενωμένοι, για να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αποχωριστούμε ποτέ ξανά τις παλιές αγαπημένες μας συνήθειες.

Παραμένουμε ασφαλείς. Χρόνια Πολλά σε όλους.

Send this to a friend