Home ΛΑΡΝΑΚΑ Διαδικτυακά η τελετή υπογραφής της σύμβασης για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας αύριο Παρασκευή
Διαδικτυακά η τελετή υπογραφής της σύμβασης για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας αύριο Παρασκευή

Διαδικτυακά η τελετή υπογραφής της σύμβασης για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας αύριο Παρασκευή

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στα χέρια του επενδυτή περνούν από αύριο Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, το λιμάνι και η μαρίνα Λάρνακας.

Στις 11 π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο, είναι προγραμματισμένη η τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού και της μαρίνας μεταξύ κυβέρνησης και κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings, στην παρουσία του ΠτΔ, των αρμόδιων υπουργών και των δημοτικών αρχών της Λάρνακας.

Πρόκειται για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, το κόστος του οποίου υπολογίζεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ με την υλοποίηση και των τεσσάρων φάσεων που προνοεί. Ένα project που θα περιλαμβάνει την επέκταση της χωρητικότητας του λιμανιού και της μαρίνας, καθώς και την ανέγερση τουριστικών, οικιστικών κι εμπορικών αναπτύξεων στους χερσαίους χώρους.

Μετά τις υπογραφές στην τελική συμφωνία, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετάβασης του καθεστώτος διαχείρισης του λιμανιού από την Αρχή Λιμένων Κύπρου στην κοινοπραξία. Οι διαδικασίες αυτές υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προσαρμογή των υφιστάμενων χρηστών στα νέα δεδομένα.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο επενδυτής ήδη βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους υφιστάμενους χρήστες σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, ώστε να παραμείνουν στο λιμάνι και να μην υπάρξουν προβλήματα. Υπολογίζεται ότι μετά την πάροδο της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, θα είναι εφικτή η έναρξη των πρώτων κατασκευαστικών έργων, εφόσον βέβαια η κοινοπραξία εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε στο LarnakaOnline ότι από την Παρασκευή (4/12) το λιμάνι και η μαρίνα θ’ ανήκουν και τυπικά στον επενδυτή, ο οποίος ήδη έπιασε δουλειά για υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου. Όπως είπε ο κ. Βύρας, είναι σ’ εξέλιξη η ετοιμασία της περιβαλλοντικής μελέτης για όλο το project, ενώ το προσωπικό της κοινοπραξίας, αρχιτέκτονες, μηχανικοί κτλ, άρχισαν να καταφθάνουν στη Λάρνακα προκειμένου να ξεκινήσουν δουλειά.

Ο κ. Βύρας είπε, επίσης, ότι ο επενδυτής βρίσκεται σ’ επαφές με τους υφιστάμενους χρήστες του λιμανιού, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, προκειμένου να συνεχίσουν να εργοδοτούνται στο λιμάνι της Λάρνακας.

Send this to a friend