Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε στον Καλοπαναγιώτη
Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε στον Καλοπαναγιώτη

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε στον Καλοπαναγιώτη

Σε απόσταση 70 χιλιοµέτρων από τη Λευκωσία και τη Λεµεσό, ο Καλοπαναγιώτης είναι φηµισµένος για την αρχιτεκτονική του, τα λιθόστρωτα δροµάκια, τα γραφικά σπιτάκια, τα παρεκκλήσια και τις εκκλησίες του αλλά και το Casale Panayiotis (casalepanayiotis.com, 22952444), που σύµφωνα µε τη Guardian «έδωσε πνοή σε αυτό το ξεχασµένο χωριό».

Εντυπωσιακά και άνετα δωµάτια µε υπέροχη θέα, που φτιάχτηκαν µε ιδιαίτερη αγάπη επενδύοντας και διατηρώντας την ορεινή κουλτούρα και τον τρόπο ζωής της κοινότητας. Ουσιαστικά, 43 δωµάτια φτιαγµένα σε 8 σπίτια, ανάµεσα σε αυτά και σουίτες, αλλά και καφετέριες και εστιατόρια συµπληρώνουν το γνωστό κατάλυµα.

Εκτός από τα πολυτελή δωµάτιά του, την υπέροχη θέα και το βουνίσιο αέρα παρέχεται στους επισκέπτες η δυνατότητα για µασάζ, σπα, σάουνα και εσωτερική πισίνα. Στο Casale υπάρχει και το Byzantino Restaurant, κοµψό, ροµαντικό µα ταυτόχρονα παραδοσιακό που σερβίρει συνταγές µε βουνίσιες επιρροές. Είναι αξιοπρόσεκτο το µοσχαρίσιο συκώτι µαριναρισµένο σε µαραθεύτικο κρασί της περιοχής, κόκκινα κρεµµύδια και τοπικά µούρα σχοίνου.

Στον Καλοπαναγιώτη υπάρχει επίσης και το Παλατάκι της Βασιλικής (palatakivasilikis.com, 70000099) που µπορείς να επιλέξεις για τη διαµονή σου. Η οικοδοµή αποτελείται από τρία διαµερίσµατα-σουίτες: Στο επίπεδο του δρόµου είναι το διαµέρισµα της «Βασιλικής», στο µεσαίο επίπεδο το διαµέρισµα της «Ανδριάνας» και το κατώι είναι το διαµέρισµα της «Αντιγόνης». Τα ονόµατα των διαµερισµάτων υποδηλούν τις τρεις γενιές που έζησαν στο σπίτι. Όλα τα διαµερίσµατα είναι επιπλωµένα µε χειροποίητα έπιπλα σε παραδοσιακό ύφος και εξοπλισµένα µε σύγχρονη τεχνολογία. ∆ιαθέτουν κλιµατισµό, τηλεόραση, CD-DVD player, πλήρως εξοπλισµένη κουζίνα, καθιστικό σαλονιού και βεράντας και άλλο εξοπλισµό για άνετη, πολυήµερη ή ολιγοήµερη διαµονή. Προσφέρεται επίσης δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους, ενώ και τα τρία διαµερίσµατα διαθέτουν υδροµασάζ-τζακούζι. Το διαµέρισµα της «Βασιλικής» και της «Ανδριανής» διαθέτουν δικές τους βεράντες, ενώ της «Αντιγόνης» διαθέτει µικρή αυλή. Υπάρχει επίσης κοινόχρηστη µεγάλη εσωτερική αυλή, καθώς και θερµαινόµενη πισίνα. Η εσωτερική αυλή είναι διακοσµηµένη µε πιθάρια του 1781, µε δέντρα και φυτά τα οποία ευδοκιµούν στην περιοχή της Μαραθάσας ενώ η µια πλευρά της οικοδοµής είναι προσανατολισµένη προς την κοιλάδα, προσφέροντας πανοραµική θέα του µοναστηριού του Αγίου Ιωάννη του Λαµπαδιστή και των γύρω καταπράσινων βουνών.

Send this to a friend