Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κρούσματα κορωνοϊού στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα
Κρούσματα κορωνοϊού στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα

Κρούσματα κορωνοϊού στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα

Ειρήνη Αντωνίου

Σε αυτοπεριορισμό μαθητές του Λυκείου Βεργίνας στη Λάρνακας. Οι μαθητές που τέθηκαν εκτός σχολείου και θεωρήθηκαν ως στενές επαφές των θετικών περιστατικών, σύμφωνα με τον Διευθυντή παρακολουθούν εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις του Διευθυντής του Λυκείου Βεργίνας κ. Αλέξανδρος Δημητρίου δήλωσε ότι, «τα ενεργά κρούσματα στο σχολείο μας είναι 9 αυτή την στιγμή, ενώ ο συνολικός αριθμός από την αρχή της περιόδου ανήλθε στα 14 και αφορά μόνο μαθητές από το Αθλητικό Λύκειο». Όπως τόνισε ο Διευθυντής του σχολείου, τα κρούσματα που εντοπίστηκαν δεν είχαν εστία μόλυνσης το σχολείο, αλλά εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών, οι οποίοι μέσα της βδομάδας αθλούνται με προπονητές εκτός του σχολείου.

Όπως σημείωσε ο Διευθυντής του Λυκείου, «εμείς ζητάμε από το Υπουργείο να σταματήσει τις εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών, διότι από εκεί υπάρχει η μετάδοση στο σχολείο».

Ερωτηθείς, εάν τέθηκαν σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα, ξεκαθάρισε ότι από την πρώτη στιγμή έγιναν οι απολυμάνσεις και αρκετοί μαθητές τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.

«Θεωρώ ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, γίνονται απολυμάνσεις και καθημερινή ενημέρωση των μαθητών, όσον αφορά τον κορωνοϊό» .

Επίσης σε αυτοπεριορισμό βρίσκονται και πέραν των 90 μαθητών, κυρίως από τα αθλητικά τμήματα του σχολείου.

 

Send this to a friend