Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ανέφικτος αποδεικνύεται ο στόχος προκήρυξης των προσφορών για τα κατασκευαστικά έργα της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας μέχρι το τέλος του 2020. Αυτό προκύπτει από την απαντητική επιστολή του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου προς τον βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, ο οποίος είχε θέσει σχετικό ερώτημα για κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καρούσος, «η Γ΄ φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που καλύπτει δρόμο συνολικού μήκους περίπου τριάμισι χιλιομέτρων και καλύπτει την τουριστική περιοχή Ορόκλινης, αναμένεται να προωθηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, εφόσον, εν τω μεταξύ, ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμείς διαδικασίες, δηλαδή η ετοιμασία των απαραίτητων μελετών από τα διάφορα κυβερνητικά τμήματα και οι σχετικές απαλλοτριώσεις».

Από το περιεχόμενο της επιστολής, εξάγεται το συμπέρασμα πως για πολλοστή φορά το σημαντικό αυτό οδικό έργο, την υλοποίηση του οποίου περιμένουν πώς και πώς οι τοπικές αρχές, προκειμένου ν’ αναβαθμιστούν οι τουριστικές περιοχές Ορόκλινης και Πύλας, φαίνεται πως εξακολουθεί να καθυστερεί.

Από την πρόσφατη επιστολής όμως φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα γίνει κατορθωτή η προκήρυξη του έργου περί τα τέλη του τρέχοντος έτους και η έναρξη των εργασιών το πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως ήταν η τελευταία δέσμευση του αρμόδιου υπουργείου. Η Γ΄ φάση του δρόμου Δεκέλειας είναι το τμήμα από το Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας μέχρι τον κόμβο προς Πύλα. Προβλέπεται δρόμος τεσσάρων λωρίδων με κεντρική νησίδα, ποδηλατόδρομος, πεζοδρόμια και λωρίδες πρασίνου. Διαλαμβάνει, επίσης, τρεις νέους κυκλικούς κόμβους.

 

Υπεγράφη η σύμβαση για την αναστήλωση του κτιρίου της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας στην Αραδίππου. Σκοπός της σύμβασης είναι η συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου και η μετατροπή του ως βάση για το ιστορικό – λαογραφικό αρχείο του Δήμου Αραδίππου. Το κτίριο θα μπορεί επίσης να φιλοξενεί εκδηλώσεις. Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι 15 μήνες.

 

Πιστά στο ραντεβού τους τα φλαμίνγκο επέστρεψαν στην Αλυκή Λάρνακας προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν, για να απολαύσουν τα πανέμορφα αυτά πουλιά. Τα φλαμίνγκο κάθε χρόνο φτάνουν στην Κύπρο τόσο στην Αλυκή της Λάρνακας όσο και στην Αλυκή της Λεμεσού, από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο. Έξι ήδη Φλαμίνγκο υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και τρέφονται κυρίως με μικρά θαλασσινά, ασπόνδυλα όπως γαρίδες, άλγες και υδρόβια φυτά, εξ ου και το κοκκινωπό χρώμα τους.
Το είδος που επισκέπτεται την Κύπρο είναι το φλαμίνγκο, (Φοινικόπτερος ο ρόδινος) και είναι το μεγαλύτερο είδος που υπάρχει στον πλανήτη.

 

 

 

Send this to a friend