Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Μαέ «σκότωσε» την Ανόρθωση! (βίντεο)
Ο Μαέ «σκότωσε» την Ανόρθωση! (βίντεο)

Ο Μαέ «σκότωσε» την Ανόρθωση! (βίντεο)

Σπουδαία νίκη πέτυχε εντός έδρας η ΑΕΛ με 1-0 επί της Ανόρθωσης μέσα στο Τσίρειο στάδιο.

Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκες πήρε ένα σημαντικό τρίποντο, με «χρυσό» σκόρερ τον Μαέ, ο οποίος στο 66’ με πλασέ νίκησε τον Λόρια και «σκότωσε» την Ανόρθωση.

Η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερη και είχε την υπεροχή μέσα στο γήπεδο, όμως δεν τα κατάφερε να σκοράρει, πράγμα όμως που έκανε στο δεύτερο 45λεπτο με γκολ του Μαέ στο 66’ και μετά κλείστηκε στο δικό της μισό για να κρατήσει το υπέρ της σκορ και τα κατάφερε, παίρνοντας μία σημαντική νίκη που την ανέβασε στους 21 βαθμούς.

Από την άλλη η Ανόρθωση δεν ήταν καθόλου καλή μέχρι να δεχτεί το γκολ, γεγονός που τις στοίχησε το παιχνίδι. Μετά το τέρμα που δέχτηκε η «Κυρία» ανέβασε στροφές, έψαξε για το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν έφτασε ποτέ σε αυτό. Έτσι έφυγε από το Τσίρειο στάδιο με άδεια χέρια, μένοντας στους 23 βαθμούς.

Το φιλμ του αγώνα.

Στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού  έγινε αγωνιστική αδράνεια για διαμαρτυρία και στήριξη προς τους παίκτες των μικρότερων κατηγοριών που δεν προπονούνται και δεν έχουν αγώνες.

Στα πρώτα δέκα λεπτά και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα με όρεξη για να προηγηθούν μπροστά στο σκορ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, όμως η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και είχε την κατοχή, καθώς έψαχνε να βρει ανοιχτούς διαδρόμους για να απειλήσει την εστία του Λόρια.

Στο 34’ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αβραάμ από κοντά με κεφαλιά να μην μπορεί να σκοράρει.

Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0 με την ομάδα του Κέρκεζ να ήταν καλύτερη, καθώς πίεσε ψηλά την Ανόρθωση και δεν της άφησε περιθώρια να απειλήσει και ιδιαίτερα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν και πολύ καλός και δεν υπήρξαν αρκετές φάσεις.

Την πρώτη ευκαιρία την βρήκε η Ανόρθωση στο 59’ με τον Καλτσά να χάνει μεγάλη ευκαιρία, καθώς έκανε το σουτ αλλά ο Βοζίνια απέκρουσε σωτήρια.

Η ΑΕΛ απάντησε άμεσα στην φάση της «Κυρίας», καθώς στο 62’ η ομάδα του Κέρκεζ δικαιολογημένα φώναξε για πέναλτι σε σουτ του Ντανίλο, ο Αρτυματάς έκοψε την μπάλα με το χέρι, με τον Θεουλή να σφυρίζει παράβαση αλλά φάουλ και όχι πέναλτι όπως θα έπρεπε.

Η ΑΕΛ μετά το 62’ άσκησε πίεση και στο 66’ κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Τόρες μπήκε μέσα στην περιοχή, προσπάθησαν να απομακρύνουν οι της Ανόρθωσης, η μπάλα έφτασε στον Μαέ και αυτός από κοντά με πλασέ νίκησε τον Λόρια για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του Κετσπάγια, ανέβηκε και προσπάθησε να ισοφαρίσει.

Στο 69’ έφτασε στο γκολ, όμως η φάση ακυρώθηκε ως οφσάιντ, το ριπλέι δεν ξεκαθάρισε την κατάσταση και αν ήταν σωστή ή όχι η απόφαση του διαιτητή.

Στη συνέχεια στο παιχνίδι επικράτησε μονόλογος της Ανόρθωσης, καθώς οι παίκτες του Κετσπάγια ανέβασαν στροφές και έψαχναν το γκολ.

Στο 83’ υπήρξε πέσιμο του Κβιλιτάια στην περιοχή της ΑΕΛ, με τον παίκτη της ομάδας της Λεμεσού να έχει επαφή με τον Γεωργιανό, όμως ο Θεουλή ήταν κοντά στη φάση και δεν υπέδειξε κάποια παράβαση.

Η Ανόρθωση προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε και δέχτηκε την ήττα από την ΑΕΛ.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αβραάμ (71′ Έουλερ), Νταβόρ, Ριέρα (77′ Αντάμοβιτς), Κέρκεζ, Τόρες (84′ Μπάμπιτς), Αντωνίου (84′ Τεσέιρα), Ράσο, Κυριάκου, Ντανίλο, Μαέ

-Στον πάγκο: Κεραυνός, Πρόσεκ, Παπαφώτης, Κωνσταντινίδης, Μελαναρκίτης

Ανόρθωση: Λόρια, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Γκαλίτσιος, Σελίν (46′ Κορέια), Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Μίχα (65′ Χουσμπάουερ), Καλτσάς (69′ Χριστοφή), Ελουντού (75′ Μαργκάσα), Μανιάς (46′ Κβιλιτάια)

-Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Πηλέας, Π. Αρτυματάς, Παρούτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ράσο, Έουλερ / Βργκοτς

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης

Το γκολ και οι καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης.

Send this to a friend